ZAGREB

Bivši svjetski rekorder u polumaratonu suspendiran zbog dopinga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Bivši svjetski rekorder u polumaratonu Kenijac Abraham Kiptum (30) suspendiran je na četiri godine zbog kršenja antidopinških pravila, objavila je Jedinica za integritet atletike (AIU).

Kiptum je suspendiran još 26. travnja zbog nepravilnosti u njegovoj biološkoj putovnici. Putovnice djeluju na principu stvaranja krvnog profila sportaša i svaka moguća varijacija prilikom dopinškog testiranja može upućivati na korištenje nedopuštenih sredstava.

Četverogodišnja zabrana započinje od tog datuma, a svi njegovi rezultati od 13. listopada prošle godine, uključujući i tadašnji svjetski rekord u polumaratonu, su izbrisani.

Kiptum je postavio svjetski rekord u polumaratonu u listopadu prošle godine u Valenciji istrčavši rezultat 58 minuta i 18 sekundi. Kiptumovo vrijeme je za pet sekundi bilo bolje od prijašnjeg rekorda koji je postavio Eritrejac Zersenay Tadese u Lisabonu 2010. 

Njegov sunarodnjak Geoffrey Kamworor je ove godine u rujnu u Kopenhagenu postavio novi rekord istrčavši 17 sekundi bolje vrijeme.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of