ARENA ĆE 3. RUJNA GORJETI

ZELG GALEŠIĆ: Vitasovićev nokaut je obišao svijet. Svi nas sada zovu, a ja želim da pokorimo sve koji nam se nađu na putu. Da Pula postane centar svijeta

| Autor: Ivica CEROVAC
Ivan Vitasović i Zelg Galešić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ivan Vitasović i Zelg Galešić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


"Ovaj sport mi je promijenio život, a Zelg mi je bio kao drugi otac", preplavljen emocijama rekao je član pulskog Trojana Ivan Vitasović u karlovačkom kavezu, neposredno nakon što mu je Dražen Forgač, predsjednik Fight Nation Championshipa, oko struka stavio pojas FNC prvaka teške kategorije. Zelg Galešić mu je prišao i zagrlio ga, a onda je krenula fešta koja se drugi dan nastavila u Fažani.

- Uvijek sam bio, i bit ću, ponosan na moje dečke. Sretan sam zbog njih i njihovih rezultata, a još sam više nakon svake borbe sretan kad vidim da je sve završilo u najboljem redu i bez ikakve ozljede. Sretan sam i zbog činjenice da su oni najbolja dodatna motivacija mlađim borcima, koji shvaćaju da ako žele napraviti nešto slično, moraju konstantno biti u dvorani. Nema druge, jer ovo čime se mi bavimo je mukotrpan i težak rad, često i krvav, ali na kraju, ako si uporan, sve se isplati, rekao je trener pulskog Trojana Zelg Galešić.

- Često smo o tome pričali, posljednji put pred odlazak u Karlovac, kako ovaj uspjeh nije rezultat koji je došao preko noći, niti je plod fenomenalnih priprema što smo ih odradili ova zadnja dva mjeseca. To je životno odricanje koje je napokon došlo na naplatu, sve nam se odlično posložilo, a usto nas je sportska sreća malo pomazila i pomogla nam da dobijemo ono što zaslužujemo.

Znao je Galešić da je njegov pulen fizički odlično pripremljen, znao je da su složili dobru taktiku protkanu varkama i igricama, ali koliko god imao pripremljenih scenarija, lijevi high kick kojeg je plasirao Vitasović nije mogao očekivati niti u najluđim snovima.

- Zna "Mrvica" baciti taj udarac tu i tamo na treninzima, ali nikad ga dosad nije koristio na mečevima i upravo je time iznenadio Thompsona. Britanac se pripremio za middle kickove u tijelo koje je išao blokirati, a onda mu je udarac završio na glavi i to je bio brutalan kraj, istaknuo je Galešić.

Ivan Vitasović i Zelg Galešić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Vitasović nakon nokauta u noći s petka na subotu (snimio Dinko NESKUSIL)

- "Mrvica" je odjednom okrenuo gard i opalio taj high kick. Ne znam niti ja otkuda ga je izvukao, ali svaka mu čast kako je to izveo. Niti da sam sanjao, ne bi ispalo bolje nego što je bilo.

Vitasovićeva pobjeda dodatno dobiva na cijeni zbog činjenice da je većinu prve runde proveo u podređenom položaju, ali to ga nije poremetilo.

- Odradio je "Mrvica" vrhunsku stojku na početku borbe i u te dvije uvodne minute svaki protivnikov napad kažnjavao udarcima. Znali smo da će Thompson ići na rušenje i prvi pokušaj je dobro obranio, ali nakon drugog je Britanac zauzeo dominantnu poziciju. Tu sam se malo zabrinuo, jer umjesto da radi hrvačke segmente koje smo uvježbavali na treninzima, Ivan je više radio jiu-jitsu, a ja baš nisam bio za to, priznao je Galešić.

- Rekao mi je da se osjećao jako komotno, da je vidio da ga može neutralizirati rukama i zaštititi se od njegovih laktova. Osjetio je to iz prve ruke i odlučio je pustiti Thompsona da radi što želi, kako bi se ovaj malo iscrpio. Iskreno, u toj pauzi između prve i druge runde sam doživio mali stres, jer je u dvorani bilo abnormalno toplo, a Ivan je gledao u pod i nije reagirao na ono što sam mu govorio, da bi mi onda mirno rekao da je sve čuo i da sve zna. Potvrdio je to u drugoj rundi, koju je odradio onako kako smo si zamislili. Agresivna stojka, ulasci unutra-vani i kažnjavanje protivnika. Primio je i neke udarce, ali bio je toliko opušten da mu to nije predstavljalo nikakav problem, a onda je stigao taj high kick.

Opušten je sada i Galešić, kojem se nakon borbe mobitel "užario" od poziva i poruka.

Ivan Vitasović i Zelg Galešić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Doček i fešta u Fažani u subotu (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

- Ovaj nokaut je obišao svijet, prenijeli su ga svi mogući portali, vidjeli menadžeri i promotori iz Amerike, Velike Britanije i Njemačke te nema tko me nije zvao. Svi šalju pohvale, brojeve telefona, mailove i mole samo jedno, da se prvo njima javim. "Mrvici" je sada samo nebo granica, no u ovom trenutku je najbitnije da se on odmori i malo uživa u svemu, a onda ćemo sjesti, razmisliti i vidjeti što i kako dalje, naglasio je Galešić.

- Ja sam pohlepan kao vrag te se sigurno s ovom pobjedom neću zadovoljiti i otići u penziju. Tek su mi se sada otvorili novi vidici i želim da pokorimo sve koji nam se nađu na putu, a da Pula postane centar svijeta.

Ova pobjeda i način na koji je ispisana, najbolja je pozivnica za borilačku priredbu koja će se 3. rujna održati u pulskoj Areni.

- Jedina surova istina je da će moji dečki "krvariti" cijelo ljeto, jer se svi oni žele boriti u Areni, ali to treba i zaslužiti. Puno je potencijala u našim redovima, kvalitete ne nedostaje, a nude nam se i dečki sa strane koji stalno zovu i pitaju kad mogu doći na treninge. Arena će "gorjeti", u to ne treba niti sumnjati, ali ljeto je dugo i bit će nečeg i prije tog rujna. Poziva nam ne nedostaje, a na nama je da biramo jer smo napokon došli u fazu kad smo mi ti koji mogu diktirati pravila, zaključio je Galešić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini