euro 2024.

Uhićen "dortmundski Spiderman", za vrijeme utakmice se popeo na krovnu konstrukciju

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Sinoćnju utakmicu osmine finala između domaćina Njemačke i Danske nije obilježilo samo nevrijeme, koje je na duže vrijeme prekinulo utakmicu, već i jedan gledatelj koji se u drugom poluvremenu popeo na konstrukciju krova stadiona, javlja njemačka novinska agencija dpa.

Na ovogodišnjem Euru organizatori i zaštitari već su se obračunali s navijačima koji su izmakli kontroli i uletjeli na teren u želji za internetskom slavom ili fotografijom sa slavnima na nekoliko utakmica. Sada su se prvi put obračunali s navijačem koji nije htio na travnjak, nego na krov stadiona.

Kako prenosi dpa, sve se dogodilo oko 22.30 sati, kada je u tijelu bilo drugo poluvrijeme utakmice između Njemačke i Danske u Dortmundu. Maskirani muškarac s ruksakom, kojeg je njemačka policija kasnije identificirala kao 21-godišnjaka iz Osnabrücka, penjao se na potpornu konstrukciju krova stadiona i kretao se ispod nje. Zbog njegove penjačke akcije intervenirao je i helikopter koji je osvijetlio dio krova.

Policija je nakon utakmice uhitila penjača i objavila da nema opasnosti za ostale gledatelje, dodaje dpa.

Njemačka je utakmicu dobila -:0 i plasirala se u četvrtfinale, ali je utakmica prekinuta na 20 minuta u 35. minuti zbog oluje, jake kiše i tuče. Igrači su se na nekoliko minuta povukli u svlačionicu, a mnogi su gledatelji bili potpuno mokri, a s rubova krova slijevali su se pravi vodopadi vode u unutrašnjost stadiona i na tribine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter