Novigradski strijelac

Giovanni Cernogoraz o nošenju hrvatske zastavu na otvaranju Igara u Parizu: "Iznenadili su me, to je velika čast za mene"

| Autor: Roberto Car
(Snimio Igor Kralj / Pixsell)

(Snimio Igor Kralj / Pixsell)


Najbolji hrvatski sportaš za prošlu godinu, u kojoj je postao svjetski i europski prvak, Giovanni Cernogoraz, nosit će uz judašicu Barbaru Matić hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Veliku čast je novigradski strijelac, koji nastupa u disciplini trap, posve zaslužio. No, bez obzira na te sjajne rezultate iz prošle godine, kao i činjenicu da se 2012. godine u Londonu okitio olimpijskim zlatom, nisu sugerirali da će upravo on imati čast da nosi zastavu na startnom defileu sportaša iz cijelog svijeta.

- Ne, nisam znao da će mene izabrati. Iznenadili su me - priznao je Giovanni Cernogoraz. - Svjestan sam da imam dobre rezultate iz prošle godine, da nitko u Hrvatskoj nije imao takve rezultate i da sam zbog toga proglašen najboljim sportašem Hrvatske za 2023. godinu. Osjećaj? To je velika, velika čast za mene. Predstavljat ću svoju državu, predstavljat ću hrvatske sportaše na ovako velikom natjecanju koje ima posebnu težinu. Svakako je to velika čast.

Dovoljno vremena

Ceremonija otvaranja Igara održat će se 26. srpnja, dok su kvalifikacije i finale trapa na rasporedu 29. i 30. srpnja. Prvi dan kvalifikacija je 29, a dan kasnije će biti drugi dan kvalifikacija i potom od 15.30 sati finale. Trebalo bi, stoga, ipak biti dovoljno vremena za odmor jer je poznato kako ceremonija otvaranja olimpijskih igara traje dosta dugo i sportaši sudionici budu dosta iscrpljeni nakon toga.

- Da, neće biti problema s time. Dan nakon otvaranja ću imati odmor, a 28. će biti službeni trening, tako da ću imati dva dana za pripremu za natjecanje za moj treći nastup na Igrama. U Londonu sam osvojio zlato i potom sam nastupio i u Rio de Janeiru 2016. godine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter