DE LA FUENTE

Španjolci nisu trenirali u Berlinu uoči utakmice: "Čeka nas atmosfera kao u Rotterdamu, ali mirni smo…"

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, ali znamo se nositi s takvom situacijom, kazao je izbornik španjolske reprezentacije Luis de la Fuente na novinarskoj konferenciji u Berlinu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske.

Španjolci nisu trenirali u Berlinu, tek su odradili medijske obveze uoči sutrašnjeg ogleda protiv "Vatrenih".

"Moramo biti čvrsti kao momčad, igrati zajedno. Pojedinačno imamo veliki talent, imamo kvalitete, ali moramo igrati kao momčad. Znamo da nas očekuju jaki protivnici, moramo biti predani za ono što je važno. Želimo doći do finala, ali to žele i drugi. Želimo ići koliko god daleko možemo," kazao je 62-godišnji Španjolac.

Otkrio je kako protiv Hrvatske neće igrati Aymeric Laporte.

"Mogao bi igrati sutra, ali nećemo riskirati. Trenira odvojeno od momčadi, dobro se oporavlja, ali vidjet ćemo. Nije se ozlijedio, ima neke poteškoće i neće igrati sutra. To je mjera opreza," kazao je španjolski stručnjak te otkrio kakva je situacija s bivšim igračem Dinama Danijem Olmom.

"Svi mogu igrati, pa tako i Olmo, normalno je trenirao, znam koliko želi igrati, kao i svi drugi. Donijeli smo odluku tko će igrati, ali završna odluka će biti sutra."

Svjestan je odgovornosti koju nosi uloga španjolskog izbornika.

"Predstavljati Španjolsku je velika odgovornost, ovo je najveća odgovornost koju sam imao i najveći izazov," priznao je.

"Miran sam, radimo ono što uvijek radimo. Mislim da ćemo jedni drugima pomagati. Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice. Naporno radimo, ali moramo ostati mirni. Želimo dobro početi, imamo veliku odgovornost. Znamo da smo jaki, igramo na najvišoj razini. Igramo protiv jake momčadi, neće biti lako, bit će ujednačena utakmica. Imamo potencijala za ono što se od nas očekuje i ono što mnogi smatraju da možemo ostvariti".

Španjolci su svjesni kako će sutra igrati na "gostovanju" pred možda i 50.000 hrvatskih navijača.

"Očekujem 10.000-11.000 španjolskih navijača, što je velika brojka. Naši navijači su motivirani, a na nama je odgovornost da naboj prenesemo na navijače. Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, znamo se nositi s takvom situacijom. Želimo igrati svoju igru, 11 igrača izlazi na teren i 11 ih se vraća. Španjolska je najbolja na svijetu, ali moramo biti ponosni na to što smo Španjolci, moramo biti još ponosniji."

Španjolski izbornik je prokomentirao i igre mlade zvijezde Laminea Yamala.

"Mlad je igrač i s velikim talentom, kao dar od Boga. Jako malo igrača ima takav talent. Ako će biti skroman još će se više razviti. Ako ne posložite stvari dobro, one mogu otići u krivo. Pojačavamo njegov odgoj i u klubu i u reprezentaciji," otkrio je strateg "Furije".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter