Judo klub Meto Labin promovirao članove

Čak 160 labinske djece promovirano u viši pojas

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


 Labinski Judo klub Meto predstavio je u Sportskom centru Franko Mileta sve svoje članove i tom prilikom unaprijedio čak 160 djece u viši stupanj, odnosno u viši pojas.

- Kao i svake godine, odnosno krajem školske godine, dodijeljujemo diplome i trenutak je to za promociju naših članova u viši pojas nakon što smo ispitali djecu u klubu gdje su pokazali svoje znanje. Prošle godine ih je bilo 130, a ove 160 djece je dobilo viši stupanj, što znači da kvalitetno radimo i da smo jedna od najboljih gradskih udruga. U prvi žuti pojas promovirano je 61 dijete, u žuti pojas 45 djece, prvi naranđasti pojas dobilo je 11 djece, drugi naranđasti 20 djece, prvi zeleni pojas četvero djece, puni zeleni pojas devetero djece, plavi pojas četvero i crveni pojas šestero djece. Bitno je da se djeca bave sportom jer time jačaju svoje motoričke sposobnosti, a za mene je još važnija stvar da kad odrastu biti će bolji ljudi - rekao je trener u labinskom klubu Muhamed Aličajić te u prigodnom govoru zahvalio roditeljima, sponzorima, Gradu Labinu i gradonačelniku Glavičiću na boljim uvjetima za rad.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Tom prilikom trenerica Paula Širol predstavila je roditeljima i ostalim posjetiteljima u dvorani svoj studijski rad o tome zašto bi roditelji trebali upisati djecu u judo. Klupski rezultati su dobri pa je tom prilikom promovirana i djevojčica Nola Fornažar, 2011. godište, koja je prije mjesec dana na državnom prvenstvu u Dubrovniku za dječake i djevojčice od pet borbi četiri pobijedila i osvojila treće mjesto. Judom se bavi osam godina i kao nagradu za rad i postignute rezultate dobila je smeđi pojas. Predstoji joj Europski judo kup u Sloveniji idućeg vikenda, gdje će u konkurenciji 92 judo kluba iz 16 država, uz Fornažar u konkurenciji do 15 godina nastupiti i Kritiano Mariano, najjači natjecatelji kluba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter