susret s dalićem

Plenković posjetio "Vatrene" u Rijeci i poželio im sreću: "Veselimo se vašim novim uspjesima"

| Autor: Hina
(Foto: Pixsell)

(Foto: Pixsell)


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, posjetio je u nedjelju u Rijeci hrvatsku nogometnu reprezentaciju i dao podršku "Vatrenima" uoči nastupa na UEFA Europskom prvenstvu u Njemačkoj, objavio je HNS.

Premijer Plenković susreo se s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, izbornikom Zlatkom Dalićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom i team managericom Ivom Olivari, a reprezentativci Joško Gvardiol i Dominik Livaković uručili su premijeru dres s potpisima reprezentativaca, te knjigu Vatreni odsjaj.

"Hvala vam na brojnim uspjesima i svemu što ste učinili za hrvatski sport i hrvatski narod te promidžbu Hrvatske u svijetu. Uime Vlade želim vas ohrabriti uoči predstojećeg Europskog prvenstva na kojem imate zahtjevnu skupinu, ali na koje dolazite sa zasluženom visokom reputacijom i sjajnim reprezentativnim i klupskim rezultatima," poručio je hrvatski premijer.

Plenković je istaknuo da su "Vatreni" od Hrvatske napravili nogometnu velesilu i da uvijek pokazuju mentalitet pobjednika.

"Želim vam samo puno sreće i zdravlja, jer znam da rad, taktiku i volju da pobjeđujete za Hrvatsku uvijek imate. Veselimo se vašim novim uspjesima," dodao je.

Izbornik Dalić zahvalio je premijeru na podršci.

"Drago nam je zbog podrške koju dajete i nama, kao i cjelokupnom hrvatskom sportu. U Njemačkoj nas čeka fantastična atmosfera i nezapamćeno velik broj hrvatskih navijača, a mi sa svoje strane obećavamo da ćemo učiniti sve kako bismo još jednom cijeli narod učinili sretnim i ponosnim. Pozivamo vas da dođete u Njemačku na jednu utakmicu, nadam se u što kasnijem dijelu turnira," istaknuo je Dalić.

Predsjednik Kustić upoznao je premijera s tijekom radova na kampu HNS-a za koji je država darovala zemljište Savezu, kao i drugim aktivnostima Saveza.

"Zahvaljujem predsjedniku Vlade na potpori koju je dao reprezentativcima, kao i podršci koju Vlada daje nogometu i hrvatskom sportu općenito. Drago nam je što Vlada prepoznaje vrijednost i važnost uspjeha naše reprezentacije i raduje nas nastavak suradnje u tim kapitalnim projektima, posebno kada govorimo o izgradnji nogometne infrastrukture. Nadam se da će novi susret biti u nekim slavljeničkim okolnostima tijekom Eura, a siguran sam da će naši igrači dati maksimum kako bi još jednom obradovali cijelu naciju," rekao je Kustić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter