TALIJANSKI STRUČNJAK

Claudio Ranieri najavio povlačenje iz nogometa: "Jako sam se dobro zabavljao kao trener"

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Talijan Claudio Ranieri, koji je s Leicester Cityjem iznenađujuće osvojio naslov engleskog prvaka 2016., najavio je povlačenje iz nogometa u dobi od 72 godine.

Posljednja utakmica koju je vodio kao trener bila je domaći poraz Cagliarija od Fiorentine (2-3) u četvrtak, gdje je dobio buran pljesak navijača u Sardegna Areni, kao i počasnu gardu od svojih igrača.

"Svemu postoji početak i kraj. To je jedino pošteno: zatvoriti krug na ovaj način, gdje sam počeo, nešto je o čemu sam sanjao i san je bio prekrasan", rekao je Ranieri, koji je prije ovog angažmana vodio Cagliari 1988.

Ranieri je u karijeri vodio niz momčadi Serie A, uključujući Juventus, Romu i Inter. U Eneglskoj je, osim Leicester Cityja, trenirao Chelsea, Fulham i Watford, a u Španjolskoj Valenciju i Atletico Madrid.

"Sreća ne pada na tebe, treba je tražiti. Bio sam sretan čovjek: želio sam biti nogometaš, uspio sam. Onda sam s 30 godina pokušao shvatiti razumijem li nogomet, pokušao sam i uspio sam", rekao je Ranieri.

"Kao nogometaš nisam bio veliki prvak, ali kao trener sam se jako zabavljao. Za mene je bila čast biti u svijetu nogometa", kazao je na kraju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater