Najbolji hrvatski i istarski sportaš za prošlu godinu

Sjajni novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz šesti na EP-u u trapu

| Autor: Roberto Car
PREDAO EUROPSKU KRUNU - Giovanni Cernogoraz

PREDAO EUROPSKU KRUNU - Giovanni Cernogoraz


Sjajni novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz, prošlogodišnji svjetski i europski prvak u disciplini trap, osvojio je šesto mjesto na danas završenom Europskom prvenstvu u trapu u talijanskom gradu Lonato del Garda. Najbolji hrvatski i istarski sportaš za prošlu godinu predao je tako europsku krunu Španjolcu Albertu Fernandezu, srebro je osvojio Turčin Yavuz Ilman, a broncu Slovenac Boštjan Maček.

Cernogoraz je u kvalifikacijama osvojio šesto mjesto, posljednje za plasman u finale, sa 121 pogođenom metom, a najbolji je bio Fernandez sa 123 mete. Anton Glasnović bio je 23. sa 117 meta, a drugi istarski trapaš u hrvatskoj reprezentaciji Francesco Ravalico bio je 46. sa 115 pogođenih meta.

Cernogoraz je u finalu prvi ispao, nakon pet serija pogodio je 22 od 25 meta te se time oprostio od europskog naslova osvojenog prošle godine u Osijeku. Cernogoraz se ionako ove godine fokusira na nastup na najvećoj sportskoj priredbi, Olimpijskim igrama u Parizu gdje će pokušati osvojiti drugo olimpijsko zlato nakon onoga osvojenog u Londonu 2012. godine. Te je iste godine, uz olimpijsko, osvojio i svoje prvo europsko zlato u ciparskoj Larnaki, da bi prošle godine spojio svjetsko i europsko zlato. Prvo je u Bakuu osvojio premijerni naslov svjetskog prvaka, nakon kojega mu je u njegovom Novigradu pripređen fantastičan doček na Velikom trgu gdje je brojnim sugrađanima i njihovim gostima obećao i europski naslov. I održao je obećanje jer je mjesec dana kasnije u Osijeku došao do drugog pojedinačnog europskog zlata u bogatoj karijeri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter