sportski direktor istre 1961

Saša Bjelanović: "Nadam se da će vlasnici kluba prepoznati pozitivu oko kluba i dati zeleno svijetlo za ostanak Tramezzanija"

| Autor: Goran Rojnić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon istupa trenera Istre 1961 Paola Tramezzanija, da s klubom još uvijek nije dogovorio ostanak na klupi »zeleno-žutih« te da razgovori s upravom slijede, željeli smo za komentar i novosti oko stava kluba, odnosno baksijskih vlasnika kojima je direktno podređen, upitati sportskog direktora Istre 1961 Sašu Bjelanovića, ali je za naš list odgodio razgovor za sljedeći tjedan s obzirom da je već ovog tjedna imao slične razgovore s medijima.

Stoga ćemo o ovoj tematici prenijeti Bjelanovićeve izjave za drugi medj, gdje je, između ostalog, istaknuo zadovoljstvo igrom pulske momčadi u posljednje vrijeme te Tramezzaniju dao zasluge za promjenu izgleda momčadi i napredak igrača, pogotovo onih mlađih u pulskoj momčadi, istaknuvši da će upravo oni biti nositelji momčadi sljedeće sezone.

- Čim promijenite trojicu trenera, nešto nije išlo u pravom smjeru. Karoglan je tu bio kratko, s Catalom nismo imali problem oko ostanka, ali htjeli smo promijeniti energiju i da ova momčad pokaže potencijal koji smo vjerovali da ima. Paolo je uspio izvući maksimum iz igrača. Toga nam je u početku nedostajalo.

Ako on ostane, nemamo potrebu dovoditi previše igrača - rekao je sportski direktor Istre 1961, pri čemu »u oko« upada »ako«. - Svaki dan komuniciramo i obostrana želja za nastavkom suradnje postoji, premda postoji dio ugovora gdje se jednoj i drugoj strani ostavlja mogućnost izlaska. Što se nas kao uprave tiče, želimo nastaviti s Tramezzanijem. I on bi volio ostati, no moramo još neke detalje definirati. Iskreno, nadam se da će i vlasnici kluba prepoznati sve pozitivno što se događa oko kluba u zadnje vrijeme i da će nam dati zeleno svjetlo.

Bjelanović se biranim riječima izrazio o treneru koji je preporodio pulsku momčad.

- Talijanski mentalitet poznajem možda bolje i nego hrvatski. U toj zemlji sam formiran kao osoba. Svaka momčad na terenu je preslika trenera. Paolo je borben, srčan, emotivan, pravi fajter. Uz to ima i, rekli bi Talijani, »furbiziju« - lukavost. Zna zavikati, ali i pohvaliti kad treba. Momčad ga prati. Intenzitet na treninzima je visok. Najvažnije od svega, formirao je identitet momčadi koji smo ranije tijekom sezone izgubili. Lutali smo u letargiji, a Paolo je sve to razbudio i prodrmao. Nismo imali identitet kao momčad. Ako je sezona utrka na 400 metara, mi smo u zadnjih 100 metara ušli u dobrom sprintu i nadoknadili dosta toga.

Sezonu završavamo s 5-6 mladih igrača koji će nam sljedeće sezone biti nositelji. U obrani Koski i Iovu, obojica mladi reprezentativci svojih zemalja. Veznjak Maurić je hrvatski mladi reprezentativac, rođen 2003. Pa desni bek Valinčić, koji je nažalost morao na artroskopiju koljena. Naprijed imamo Lisicu koji se diže, pa Lawal, Filet…

To su sedmorica igrača rođenih između 2001. i 2003. godine i svi su već sada starteri - istaknuo je Bjelanović, otkrivši da je Lawala primijetio na juniorskom turniru u Viareggiju te da nije vidio tako brz napredak u tako kratkom roku kao kod njega, dok za eksploziju Ekonga zasluge daje Tramezzaniju. - On je isključivo zahvaljujući Paolu dosegao maksimum potencijala. Preporodio se i naša je želja ostaviti ga, ali o tome moramo s Empolijem kad i njemu završi prvenstvo gdje se bori za ostanak.

Odgovorio je Bjelanović u razgovoru za taj medij i hoće li biti odlazaka iz pulske svlačionice.

- Imamo srednju generaciju odličnih timskih igrača poput Hujbera, Majkića, Vuka, Marešića… To su igrači od 24-25 godina koji su nositelji naše momčadi. Imamo za njih upite. I mi živimo od transfera i teško je očekivati da nećemo pustiti nekog od njih ako dobije dobru ponudu - najavio je sportski direktor Puljana, kao i ambicije za sljedeću sezonu.

- Ako momčad ostane na okupu s trenerom, uz pokoje ciljano pojačanje, mogla bi biti zanimljiva. Naša je realnost u okviru budžeta biti ponizan i reći da je glavni cilj ostanak u ligi. Svatko od nas naravno ima ambiciju koja te tjera da budeš bolji i podižeš ljestvicu. Najvažnije je ne promašiti trenera. Nismo u situaciji da si možemo priuštiti, recimo to tako, »sigurna« pojačanja, već se moramo kockati ne znajući hoće li nam se neki novi igrač isplatiti ili neće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter