plitvička jezera

Broj prijava za 39. Plitvički maraton prešao tisuću!

| Autor: Marin Smolčić / Novi list
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Zbog propozicija natjecanja broj sudionika Plitvičkog maratona ograničen je na tisuću trkača. Kao i svake godine vladalo je ogromno zanimanje maratonaca za "najljepši i najteži maraton na svijetu", kako se popularno naziva ova sportska manifestacija koja se trči kroz nacionalni park Plitvička jezera.

Prema zadnjim informacijama iz Atletskog kluba "Plitvice", organizatora 39. Plitvičkog maratona, broj prijava od tisuću sudionika je dosegnut. Definirao nam je to Leopold Špehar, predsjednik AK "Plitvice".

"Zadnjih dana je vladalo vrlo veliko zanimanje natjecatelja za 39. Plitvički maraton. Mi smo odredili zadnji rok prijava s današnjem danom, a taj je broj već prešao tisuću maratonaca iz 46 država svijeta. Zadnji rok za prijave bio je inače najavljen do 25. svibnja, ali ćemo taj rok premjestiti nešto ranije zbog velikog zanimanja maratonaca.

Broj natjecatelja je ograničen na 1000 osoba i to 350 na polumaratonu koji se trči u čast Valentine Valjak (preminule pobjednice 35. Plitvičkog polumaratona), 350 na maratonu i 300 na utrci od pet kilometara.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Svaki natjecatelj u svom startnom paketu dobije i ulaznicu za Nacionalni park Plitvička jezera. S obzirom na ogromno zanimanje sudionika maratona i javnosti ne treba niti sumnjati da je pred nama doista vrhunska sportska manifestacija", uvjeren je Leopold Špehar iz AK "Plitvice".

Uz ovaj sportski klub svakako valja istaknuti i NP Plitvička jezera koji je generalni pokrovitelj i domaćin maratona odavno prepoznatog u cijelom svijetu.

Prema riječima ravnatelja NP Plitvička jezera Tomislava Kovačevića pobjednika maratona na dionici od 42 kilometra ove godine očekuje nagrada od tisuću eura koju inače uručuje Atletski savez Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter