europsko prvenstvo u ragbiju

Najveći sportski događaj u povijesti Makarske

| Autor: Hina
(Arhiva Novi list)

(Arhiva Novi list)


U Makarskoj je u utorak najavljeno Europsko prvenstvo u Ragbiju 7 za muškarce i žene, koje će se održati u gradu pod Biokovom od 6. do 9. lipnja, te je predstavljen kao najveći sportski događaj u povijesti Makarske.


Ragbi 7 je globalno popularna olimpijska inačica ovog plemenitog sporta, koji predstavlja jedan od najpopularnijih i najstarijih sportova u svijetu. Prošle godine održano je Svjetsko prvenstvo, koje je oborilo sve rekorde gledanosti, a važnost ovog turnira u godini kada se održavaju Olimpijske igre, na kojima će nastupiti i ekipe koje nastupaju u Makarskoj, nemoguće je ne istaknuti.

Hrvatska je reprezentacija u toj, olimpijskoj verziji ragbija sjajnim igrama prošle sezone izborila ulazak u Championship diviziju, najviši rang natjecanja, i sada se nalazi u probranom društvu najboljih momčadi Europe Irske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala i Njemačke. A  odmah je dobila domaćinstvo prvog turnira.

"Prošle godine smo postali Europski grad sporta pa je ovo dodatan motiv da se pokažemo kao domaćini. Tradicija ragbija u Makarskoj seže u 1968. godinu,  kada je osnovan naš ragbi klub. Nekoć je to bio jako popularan sport kod nas i ovo je, nadam se, povratak tim starim danima slave“,  rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza, Većeslav Holjevac, rekao je kako u Makarsku dolazi dvanaest muških i dvanaest ženskih ekipa, ukupno oko petsto sportaša.

„Kamen temeljac onog što će se dogoditi u lipnju su naši igrači koji su se prošle godine plasirali u najviši rang natjecanja. “

Sam Philipe Tuccelli, kao direktor natjecanja, poručio je da se u Makarskoj nalazi kao neka vrsta inspekcije, ali i naglasio kako je izrazito zadovoljan viđenim

"Nije čudo što se prvenstvo održava u Makarskoj, kao gradu koji ima dugu tradiciju ragbija i zato mi je izrazito drago što smo tu. Utakmice iz Makarske će se pratiti u svakom kutku svijeta“, poručio je Tuccelli.

Natjecanje će se održati na Gradskom sportskom centru Makarska, od petka do nedjelje. Europsko prvenstvo u ragbiju popratit će brojna zabavna događanja, a program će uskoro biti objavljen.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater