europsko boksačko prvenstvo

Nikica Radonić odustao od četvrtfinala

| Autor: Hina
(Snimio: Marko Prpic/Pixsell)

(Snimio: Marko Prpic/Pixsell)


Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Vrgorčanin Nikica Radonić (27), ovogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasman u četvrtfinale EP-a i borbu za medalju izborio je pobjedom nad predstavnikom Poljske Patrikom Boruckim u nedjelju. Dan iza tog meča, oko podnreva, Nikica Radonić otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park (Banjičku šumu) na rastrčavanje i razgibavanje gdje su ga presrele tri nepoznate osobe s tendencijom fizičkog napada.

Nikica Radonić izbjegao je zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada tako što se brzo udaljio od tih napadača, ali je u udaljavanju s mjesta huliganskog ispada ozlijedio  skočni zglob, tvrdi HBS u priopćenju.

Reprezentativac Radonić po povratku u hotel o incidentnoj situaciji i huliganskom napadu obavijestio je izbornika hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavijestili Boksački savez Srbije i organizatore Europskog prvenstva koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Potrebno je naglasiti da na jutarnjem razgibavanju Nikica Radonić nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo što drugo što bi sugeriralo da se radi o članu boksačke reprezentacije Hrvatske. Prema njegovom iskazu, ni izgrednici u parku nisu mu pristupili dajući mu do znanja da se radi o članu hrvatske boksačke reprezentacije.

Nikica Radonić nakon liječničkog pregleda i davanja iskaza policiji, zbog otekline na skočnom zglobu, a iz prethodnog meča s predstavnikom Poljske imao je i dva šava zbog posjekotine na glavi, obavijestio je izbornika Peru Veočića da se ne osjeća spremnim za meč četvrtfinala protiv predstavnika Rusije Atajeva Šarabutdina, aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Nikica Radonić donio je i odluku da se istu večer, u ponedjeljak, vrati s Europskog prvenstva u Beogradu kući kako bi bio uz suprugu koja je u visokom stupnju trudnoće.  Vodstvo hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu u tome mu nije radilo nikakve zapreke i podupire svog reprezentativca u svim odlukama koje je donio, stoji u priopćenju HBS-a.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i Hrvatski boksački savez dužni su naglasiti da organizatori i domaćini Europskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incidentnu situaciju u kojoj se nesretnim sticajem okolnosti našao Radonić. Ponijeli su se odgovorno i odmah ponudili sve što treba za pomoć nakon izolirane incidente situacije i huliganskog ispada izvan zona u kojima se odvija Europsko prvenstvo.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i izbornik Pero Veočić ističu da se svi članovi reprezentaciju osjećaju sigurno i ugodno na Europskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez ikakvih problema kreću izvan zona održavanja EP-a, izvan hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd…. Navode i da naši navijači dolaze i navijaju za hrvatske predstavnike u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu, a i kako domaća publika sportski navija i daje potporu našim reprezentativcima.

Vodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje domaćinima Europskog prvenstva u Beogradu na promptnoj reakciji i pomoći u izoliranoj incidentnoj situaciji, kao i Boksačkom savezu Srbije s kojim Hrvatski boksački savez ima sportske i konstruktivne odnose što se ogleda u zajedničkim pripremama. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum