SINJ

Predsjednik Milanović na finalu prvenstva Hrvatske u ragbiju

| Autor: Hina
(Snimio: Zvonimir Barisin/Pixsell)

(Snimio: Zvonimir Barisin/Pixsell)


Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je u Sinju finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske u ragbiju između Rugbi kluba Sinj i Hrvatskog akademskog rugby kluba Mladost Zagreb koji je pobijedio domaćina s 30-19 i osvojio naslov.

Domaćin, Ragbi klub Sinj bio je aktualni prvak i lanjski osvajač Kupa, a u svojih 46 godina dugoj povijesti Ragbi klub Sinj po prvi puta prošle godine osvojio je naslov prvaka države. Stoga je ove sezone, s maksimalnim učinkom, bio na vrhu tablice te time dobio domaćinstvo finala u Sinju i priliku za obranu titule pred svojom publikom.

Pobjedom u Sinju, Mladost iz Zagreba osvojila je treći naslov prvaka u svojoj također dugoj povijesti. Isti rivali će za sedam dana u Zagrebu igrati u finalu Kupa.

Ragbi klub Sinj osnovan je 1978. godine i od tada u kontinuitetu djeluje u Sinju i okuplja preko 350 članova, različitih uzrasnih kategorija i predstavlja treći sport u gradu Sinju, nakon Nogometnog kluba „Junak“ i Košarkaškog kluba „Alkar“ čime je važan čimbenik u promicanju sporta i zdravog načina života. Riječ je o amaterskom sportu u kojem igrači ne primaju nikakve naknade za igranje i većina igrača su profesionalni vojnici, medicinski djelatnici, profesionalni vatrogasci, privatni poduzetnici ili studenti.

Uz predsjednika Milanovića rugby utakmicu u Sinju pratio je predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom