propustit će najvažnije natjecanje 

Najbolja svjetska troskokašica Yulimar Rojas mora propustiti OI u Parizu

| Autor: Hina
(Foto Wikipedija)

(Foto Wikipedija)


Svjetska rekorderka, četverostruka svjetska prvakinja na otvorenom i aktualna olimpijska pobjednica u troskoku, 28-godišnja Venecuelanka Yulimar Rojas, objavila je u petak da zbog ozljede Ahilove tetive neće moći nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, 

"S velikom boli i tugom želim vam javiti da sam tijekom treninga, pri padu unaprijed nakon skoka, osjetila intenzivnu bol te da mi je dijagnosticirana ozljeda lijeve Ahilove tetive. Moje je srce slomljeno i toliko sam tužna da vam se želim ispričati što neću moći nastupiti u Parizu 2024.", između ostalog je napisala Rojas u emotivnoj poruci na Instagramu, koju je objavila uz svoju fotografiju iz bolničkog kreveta.

Rojas u kolekciji ima četiri uzastopna zlata sa svjetskih prvenstva na otvorenom te tri iz dvorane, a osim olimpijskog zlata iz Tokija 2021. ima i srebro iz Rio de Janeira 2016. Posljednje tri godine je bila i pobjednica Dijamantne lige.

Venecuelanka je svjetska rekorderka u dvorani i na otvorenom. U osvajanju svog prvog olimpijskog zlata u Tokiju doskočila je na 15,67 metara. U dvorani ima i duži skok (15,74 m), a izvela ga je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2022.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom