ruska atletičarka

Ekaterina Gulijev zbog dopinga ostaje bez olimpijskog srebra

| Autor: Hina
Ekaterina Gulijev (Reuters)

Ekaterina Gulijev (Reuters)


Ruska atletičarka Ekaterina Gulijev (33) suspendirana je na dvije godine i bit će joj oduzeta srebrna medalja osvojena u utrci na 800 metara na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, objavila je Atletska jedinica za integritet (AIU).

Gulijeva je suspendirana na dvije godine od ožujka 2023. zbog korištenja zabranjene supstance, a ujedno su diskvalificirani svi njezini rezultati od 17. srpnja 2012. do 20. listopada 2014.

Natječući se kao Ekaterina Poistogova, završila je treća u finalu utrke na 800 metara, međutim naknadno je dobila srebro jer je ruska pobjednica Marija Savinova, također proglašena krivom za doping prekršaje.

Nekoliko godina kasnije rastala se od ruskog atletičara Stepana Poistogova, te ponovo udala za turskog sprintera Ramila Gulijeva i od 2022. nastupa pod turskom zastavom.

"Guliyeva ima rok do 13. svibnja za žalbu. Ako taj rok istekne bez žalbe, ova odluka postaje obvezujuća," priopćio je AIU.

Ako Gulijeva odustane od žalbe, srebro bi osvojila Kenijka Pamela Jelimo, dok bi Amerikanka Alysia Montano bila pomaknuta na treće mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater