europski kup u dubrovniku

Dominik Družeta i Robert Klačar osvojili brončanu medalju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Hrvatski judo savez)

(Foto: Hrvatski judo savez)


Nedjelja u sportskoj dvorani "Gospino polje" bila je rezervirana za judaše i judašice u poluteškoj i teškoj kategoriji. Domaća ekipa imala je čak šest predstavnika u samoj završnici, od kojih je pet natjecatelja iz Hrvatske uspjelo je doći danas do postolja. Brončane medalje osvojili su Dominik Družeta, Anđela Violić, Nika Jakuš, Lorena Perković i Marćelina Vranješ.

Jedini muški predstavnik u finalnom bloku Dominik Družeta (JK „Istarski borac“ – Pula) je u borbi za brončanu medalju kategorije -81kg savladao predstavnika Njemačke Vladimira Starka u golden scoreu.

(Foto: Hrvatski judo savez)(Foto: Hrvatski judo savez)

"Brončana medalja, jako sam zadovoljan, odličan turnir, šest borbi. Iako cijeli dan nisam uspio uloviti ritam, falilo mi je nešto da to bude 100%, ali uspio sam to izvući jako, čvrsto, nisam se predavao u borbi. Nije bilo predaje, tako da sam baš zadovoljan. Mislim da je ovo najbolji pokazatelj da napredujem i da mogu očekivati od samog sebe na Europskom prvenstvu jako dobru izvedbu. Ja vjerujem da mogu osvojiti medalju, sad kako će biti vidjeti ćemo", kazao je Družeta.

Družeta je danas upisao pobjede protiv Salvatorea D'Arca (ITA), Petra Mladya (CZE), Velimira Kosovića (SRB) i Dominika Rožića. Poražen je protiv osvajača zlatne medalje, Gruzijca Iraklija Beroshvilija.

U kategoriji do 73kg jučer se za odličja borilo čak 45 judaša, a najuspješniji bio je Nijemac Jano Ruebo.

Ista je to kategorija u kojoj se borio i Klačar

- Jako naporan dan, imali smo jedan „set-back“ prije četvrtfinala. Iskreno nisam očekivao da će moj proći Švicarca jer ima Grand Slam medalju, znao sam se ja boriti s njim u prošlosti i znao sam da je dobar. Međutim ja sam se nadao pobjedi Nijemca, spremili smo se i borba po borba. Na svu sreću imam tu svog trenera (op. a. Dean Ilić) kada god nešto unazaduje on mi tu da savjet i podršku, kaže - ništa idemo malo stisnut, ne gubiti glavu i probati izvući najbolje iz situacije, rekao je Klačar.

Klačar je u eliminacijama upisao četiri pobjede i poraz. Bolji je bio od Gasparda Fischera (SUI), Indrita Cullhaja (ALB), Freddya Waizenggera (SUI) i Philipa Austa (AUT), poražen je od Petera Thomasa (GER). Krajem travnja očekuje ga Europsko prvenstvo u Zagrebu.

(Foto: Hrvatski judo savez)(Foto: Hrvatski judo savez)

"Iskreno, ne osjećam pritisak, ako se uopće može i nazvati pozitivnim pritiskom. Jedva čekam jer znam da će biti velika podrška, doći će dva kombija iz mog kluba, još će biti puno Hrvata na tribinama, sigurno fenomenalan osjećaj pogotovo zadnji dan kada bude ekipno. Jedva čekam, pozitivan pritisak", kazao je Klačar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter