MMA "Trojanac" slavio prekidom u glavnoj borbi večeri u Ljubljani

Miranu Fabjanu 45 sekundi dovoljno za pobjedu

| Autor: Ivica Cerovac
POČETAK KRAJA - Miran Fabjan pogađa Marija Žgelu (Foto: FNC)

POČETAK KRAJA - Miran Fabjan pogađa Marija Žgelu (Foto: FNC)


U ljubljanskoj Areni Stožice, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, borilačka promocija Fight Nation Championship upriličila je svoj 15. event. Ljubitelji slobodne borbe i povišenog adrenalina definitivno su došli na svoje u glavnom gradu Slovenije, a sve je kulminiralo u posljednjoj borbi, prestižnom dvoboju u poluteškoj kategoriji u kojem je domaći ljubimac Miran »Slo Rocky« Fabjan prekidom nakon 45 sekundi u prvoj rundi svladao vinkovačkog nokautera Marija Žgelu. Fabjanu je ovo bila četvrta borba u posljednjih godinu dana otkad je član pulskog Trojana i četvrta pobjeda prekidom, a način na koji je do nje došao nije ostavio ravnodušnim niti njegovog trenera Zelga Galešića.

Serija udaraca

- Svjesni smo bili da Žgela stvarno jako udara, ali isto smo tako dobro znali da mu za te njegove udarce treba puno prostora, a naša taktika je bila da mu ne dozvolimo da se razmaše. Tijekom priprema radili smo na borbi prsa o prsa i cilj nam je bio da Fabjan stalno gura prema naprijed te tako ne dozvoli svom protivniku da se odvoji i dođe u priliku da zada svoje razorne udarce - rekao je Zelg Galešić. - Borba po nas nije najbolje počela, jer je u jednom trenutku Fabjan samo malo krenuo unazad, odnosno povukao se nakon što je »bacio« jedan low kick. Žgela je to jedva dočekao i zaletio se prema njemu kao što on to zna, mašući pritom rukama na sve strane i u tom mahanju je jednom uspio dobro pogoditi Fabjana te ga tako dovesti u male probleme.

Utihnula je u tim trenucima dvorana, no brzo se promijenio tijek zbivanja u kavezu i shodno s time krenula je erupcija oduševljenja na tribinama.

(Foto: FNC)VLADAR PARTERA - Andres Ramos (Foto: FNC)

- Fabjan se dobro snašao u tom trenutku i stao leđima uz žicu, nakon čega je blokirao pokušaj rušenja Žgele na način da mu je kontrolirao ruku i nije dozvolio da ga povuče u parter. Potom se odvojio od njega i onda stao provoditi u djelo ono što smo se tijekom priprema dogovorili. Krenuo je gurati prema naprijed i uslijedila je razmjena udaraca tijekom koje je Fabjan nešto i primio, ali nije to bilo ništa opasno jer Žgela nije imao dovoljno prostora da zamahne onako kako je želio - istaknuo je Galešić. - Fabjan je pokušao plasirati desni direkt kojim je za malo promašio, ali na njega je spojio lijevi kroše kojim je pogodio svog protivnika iza uha i poslao ga u nokdaun. Žgela je počeo lagano padati i završio je na sve četiri, a tu ga je Fabjan dokrajčio zadnjim aperkatom u bradu. Uslijedila je serija udaraca, prije nego što je sudac uletio između njih i prekinuo borbu.

Prihvatio rukavicu

Efektan završetak borbe podigao je atmosferu u dvorani do usijanja, a sve se dodatno užarilo kad je Fabjan uzeo mikrofon u ruke.

- Odmah nakon proglašenja pobjednika Fabjan je prozvao Darka Stošića, najveću regionalnu zvijezdu slobodne borbe, koji je ušao u kavez, prihvatio bačenu rukavicu i za očekivati je kako će se njih dvojica susresti na FNC eventu u Beogradu, koji će biti na rasporedu 1. lipnja, i to u teškoj kategoriji - otkrio nam je Galešić, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom da je Fabjan i ovom prilikom pohvalio pulski Trojan te iz kaveza zahvalio svim klupskim kolegama i trenerima na svemu što su mu omogućili. - Potvrdio je na taj način Fabjan ono o čemu ja stalno pričam, da je Trojan jedna mala i skromna obitelj koja sanje velike snove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter