slalom u aspenu

Rodeš 16. u prvoj vožnji, vodi Noel

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Istok Rodeš ostvario je najbolji plasman od četvorice hrvatskih predstavnika u prvoj vožnji slaloma za Svjetski kup u američkom Aspenu, osvojivši 16. mjesto sa zaostatkom od 2.30 sekundi za Francuzom Clementom Noelom koji je postavio najbolje vrijeme (52.39 sekundi).

Rodešu se u drugoj vožnji pridružio i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je za Noelom zaostao čak 3.52 sekunde, što je bio 30. rezultat prve vožnje. Odmah iza Zubčića, s deset stotinki lošijim rezultatom, plasirao se Matej Vidović. Samuel Kolega nije uspio doći ni do prvog prolaznog vremena, jer je pregazio jedna vrata.

Start prve vožnje bio je odgođen za sat vremena, jer je tijekom noći u Aspenu napadala veća količina novog snijega, koji su organizatori morali ukloniti. Snijeg je nastavio padati i tijekom prve vožnje, što je otežalo posao skijašima s višim startnim brojevima.

Noel je to iskoristio za stvaranje velike prednosti. U prvoj vožnji mu se na manje od jedne sekunde približio samo Švicarac Loic Meillard, koji je zaostao za 27 stotinki. Zaostatak trećeplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena je 1.07 sekundi, a četiri stotinke sporiji (+1.11) bio je njegov sunarodnjak Alexander Steen Olsen. Peti je Britanac Dave Ryding (+1.28).

Start druge vožnje predviđen je za 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom