VESLANJE

Lisa Stanković iz pulske Istre kadetska prvakinja Hrvatske na ergometrima

| Autor: Roberto Car
NA VRHU POBJEDNIČKOG POSTOLJA - Lisa Stanković (Foto: VK Istra)

NA VRHU POBJEDNIČKOG POSTOLJA - Lisa Stanković (Foto: VK Istra)


Zima u veslačkom sportu u prošlosti nije nudila bogatsvo izbora, kad se nije moglo na vodu, išlo se u teretanu ili na trčanje. Danas se zima u tom tradicionalnom sportu »krati« vježbom na ergometrima koji su postali vrlo popularni jer pokazuju što se od veslača i veslačica potom može očekivati u čamcima. Iako je to malo drugačija priča.

No, s vremenom su krenula i prvenstva na ergometrima, a na u Rijeci nedavno održanom prvenstvu Hrvatske pulska Istra osvojila je zlatnu medalju. Zaslužna zato bila je kadetkinja Lisa Stanković.

Kreću regate

- Ove zime smo puno radili na ergometrima i u Rijeku sam išla s ciljem da se borim za zlato. Ostvarila sam rezultat 1:57.7 minuta, što mi je najbolji rezultat dosad - rekla je Stanković, učenica 8. razreda OŠ Giuseppina Martinuzzi. - U klubu sam već pet godina i ovo mi je već treća medalja, a druga zlatna.

Prvakinja Hrvatske na ergometrima sam bila i prije dvije godine, a te sam godina osvojila i broncu na prvenstvu Hrvatske veslajući u skifu. Treniram četiri puta tjedno po dva sata, a uglavnom kombiniramo izlazak na vodu i ergometre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter