kadetsko plivačko prvenstvo

Porečanu Tomi Popoviću srebrna i brončana medalja iz Zadra

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


U vikendu za nama na bazenu Višnjik u Zadru održano je plivačko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, rođenih 2010. i 2011. godine. U konkurenciji 40 klubova s 289 natjecatelja nastupila su i četiri predstavnika rovinjskog Delfina.

S dvije medalje okitio se Toma Popović plivač iz Poreča koji se zbog boljih uvjeta za rad, pogotovo u zimskim mjesecima, priključio rovinjskim plivačima. U disciplini 50 metara leptir mladi Porečan osvojio je srebrnu medalju, dok se u disciplini 100 metara leđno morao zadovoljiti brončanom medaljom. Perspektivni plivač Toma Popović još je nastupio na 100 metara slobodno gdje je osvojio peto mjesto i na 50 metara slobodno gdje je bio sedmi.

Pod vodstvom trenerice Matee Peteh Bjelančević na prvenstvu su još nastupile tri mlade plivačice, Mara Badurina, Jana Brajnović i Petra Jančić. Novim gradskim bazenom u krugu bolnice Dr. Martin Horvat u Rovinju su znatno poboljšani uvjeti rada za plivače i vaterpoliste rovinjskog kluba Delfin, što se već i primjećuje na rezultatima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter