Zagreb Open 2024

Istrijanima ukupno 17 medalja na najvećem ovogodišnjem kickboxing natjecanju

| Autor: Ivica Cerovac
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


U Zagrebu je održan Europski kup »Zagreb Open 2024«, najveće kickboxing natjecanje koje će ove godine ugostiti Hrvatska. Okupilo se 267 klubova s 1.627 natjecatelja pristiglih iz 30 država, a Zagreb nisu zaobišli niti istarski borci koji su zajedničkim snagama osvojili 17 medalja.

Perjanica naše županije i ovom je prilikom bio Planet Sport iz Pule, čiji su se članovi okitili s četiri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane medalje. Do dva zlata je stigao junior Ivano Čelić, u disciplinama point fighting i light contact (do 94 kg), a po jedno su zlato osvojili senior Patrik Berger u kick lightu (do 89 kg) i stariji kadet Niko Stojkovski u point fightingu (do 37 kg). Srebrno odličje pripalo je senioru Darjanu Marčiću u light contactu (+94 kg), a do bronce su u istoj disciplini stigli seniorka Martina Grabar (do 65 kg) i stariji kadet David Vretenar (do 57 kg).

Pet medalja su osvojili članovi Buja, od čega četiri u disciplini low kick. Do zlata je stigla starija juniorka Anđelina Videc (do 52 kg), srebro je osvojio stariji junior Momčilo Ščekić (do 81 kg), a bronce mlađi junior Sebastian Pavatić (do 67 kg) i starija juniorka Doris Suvajac (do 60 kg). Nisku odličja članova bujskog kluba zaključio je mlađi junior Ryan Aličajić, koji je stigao do srebra u disciplini K-1 (do 67 kg).

Do tri brončane medalje su stigli članovi labinskog Budokaija, a njih su u disciplini light contact osvojili starija kadetkinja Ana Kruneš (do 42 kg) i junior Karlo Paliska (do 79 kg), dok je medalju istog sjaja juniorka Viktoria Pekas osvojila u disciplini kick light (do 65 kg). Jedinu medalju za buzetski Fighter osvojila je seniorka Chiara Rytz, kojoj je pripalo srebro u disciplini light contact (+70 kg). Da praznih ruku ne ostane pazinski Minotaur pobrinuo se senior Denis Bartol, koji je osvojio broncu u disciplini K-1 (do 75 kg).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter