tragedija

Bivši svjetski prvak u skoku s motkom umro u dobi od 29 godina

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Bivši svjetski prvak u skoku s motkom Kanađanin Shawn Barber umro je u dobi od 29 godina u svom domu u Teksasu, objavio je njegov agent u četvrtak.

Shawn Barber osvojio je naslov svjetskog prvaka 2015. u Pekingu preskočivši letvicu na 5,90 m, a iste je godine na Panameričkim igrama u Torontu osvojio i svoju drugu veliku međunarodnu krunu. Barber je nastupio i na Hanžekovićevom memorijalu 2018. godine.

Njegov agent Paul Doyle je porukom na Instagramu objavio vijest o smrti, ne navodeći detalje o okolnostima.

"Prijatelj koji nikada neće biti zaboravljen. Kanadski olimpijski skakač s motkom Shawn Barber je preminuo", napisao je njegov agent na Instagram stranici Doyle Managementa.

Barber je i dalje kanadski rekorder u dvorani sa 6 metara i na otvorenom sa 5,93 m.

"Shawn je također bio olimpijski finalist na Olimpijskim igrama 2016. u Rio De Janeiru. Jako će nam nedostajati", dodao je Paul Doyle.

Skakač s motkom koji je imao dvojno američko i kanadsko državljanstvo iznenadio je sve osvojivši svjetsko zlato 2015. sa samo 21 godinom ispred Nijemca Raphaela Holzdeppea i favorita, Francuza Renauda Lavillenieja.

"Ne mogu vjerovati da si otišao, Shawn. Počivaj u miru prijatelju", kratko je nakon objave na Instagramu reagirao Lavillenie, dodavši da je "obitelj skakača s motkom izgubila izuzetnu osobu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater