VATERPOLO

Primorjaši nadigrali Mađare u uzvratu LEN Euro Cupa za prvo mjesto skupine!

| Autor: Denis Frančišković
(Snimila Ana Križanec / Novi list)

(Snimila Ana Križanec / Novi list)


RIJEKA Utakmica 6. kola LEN Euro cupa vaterpolista: Primorje Erste bank – BVSC Zuglo 19:10 (4:4, 5:1, 4:3, 6:2). Bazen Kantrida. Gledatelja: 150. Suci: Teixido (Španjolska) i Colombo (Italija). Delegat: Ramos (Portugal).

PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec 2, Tončinić 2, Brubnjak 1 (1), Brguljan 2, N. Čubranić 2 (1), K. Babić, Burburan 1, Te Riele 3, Crippa 2, Paparić 4, Jurić.

BVSC ZUGLO: Gyorke, Tatrai 3, Csapo 1, M. Meszaros 2, E. Csacsovszky, A. Csacsovszky, C. Meszaros 2, Gyarfas, Regis, Gal 2, Bundschuh, Horvath, Gyapjas.

Peterci: Primorje EB 1 (2), BVSC Zuglo – (1). Igrač više: Primorje EB 11 (17), BVSC Zuglo 5 (16).

Primorjaši su kreirali senzaciju i uvjerljivim trijumfom protiv gostiju iz Budimpešte osvojili prvo mjesto u skupini C. Riječani su na najbolji mogući način uzvratili Mađarima za bolan poraz u prvom susretu (22:13) i obećavajućom izvedbom digli svoju vjernu publiku na noge. Na kraju su dobili zasluženi pljesak za susret u kojem su potpuno dominirali i deklasirali goste lakše od očekivanog

Dvadeset pet sekundi prije kraja imali su priliku otići na okruglu prednost, ali gosti su se uspjeli obraniti za konačnih 19:10. Obje momčadi prezimit će u Europi, što se znalo i ranije.

Lošiji uvod

Iako to uvod nije dao naslutiti, bila je to većim dijelom “jednosmjerna ulica”, prije svega zbog sjajnog izdanja domaćih koji su bili itekako raspucani s čak devet strijelaca (Paparić 4 gola) i kvalitetno odigrane obrane na čelu s Maurom Ivanom Čubarnićem koji je nanizao 11 obrana uz jedan peterac.

Riječani su prezentirali puno dobrog i obećavajućeg, uz dobru obranu koja je uvijek preduvjet uspjeha, zapažena je bila i riječka realizacija igrača više. Jednostavno, Riječani su na isti način uzvratili za poraz u Mađarskoj kad su imali izuzetno loš dan…

Primorjaši su lošije ušli u prvu četvrtinu, ali su nadoknadili propušteno u završnici prve dionice. Gosti su na startu djelovali brže i čvršće, a malo kasnije Riječani kao da su ih prekopirali. S riječke strane dva je gola u tom vremenu zabio Paparić, a za goste Gal. Mađari su poveli 2:4, a riječke kapice digle su razinu igre na veće okretaje. Sve je rezultiralo golovima Paparića i Burburana za izjednačenje i puno bolji dojam.

Serija 7:1

Riječani su odigrali sjajno drugu dionicu u kojoj su potpuno limitirali Mađare, a utakmica dobila na žestini. Redala su se obostrana isključenja, a “riječki brod” uhvatio je dobar kurs i stvorio vrijedan kapital. Prvo je Te Riele doveo domaće u prvo vodstvo, a ubrzo potom Niko Čubranić podebljao je razliku golom iz peterca. Primorjaši tu nisu stali, Crippa je pogodio iz mrtvog kuta od prečke efektno s igračem više za plus tri – 7:4.

Naraslo je riječko samopouzdanje, a obrana je stvorila dobar bedem koji je tek na trenutak golom poljuljao Csapo. Međutim, vrlo brzo Brguljan je zabio iz kontre u bliskom susretu s vratarom, a Mauro Ivan Čubranić se razbranio toliko da je skinuo i petarac Csacsovszkyju. Da sve bude u velikom stilu, pobrinuo se Tončinić golom za plus četiri (9:5) prije velikog odmora.

Treća četvrtina opet je počela uspješno za Primorjaše, golovima Paparića i Brubnjaka (peterac) riječka se serija protegla na 7:1, a na semaforu je zasvjetlilo 11:6, za najveću prednost. Mađari su se pokušali vratiti u susret, proradili su Matyas (2) i Csaba Meszaros (1) i u nizu zabili tri gola za nešto bolji dojam. Međutim, Paparić i Te Riele su brzo vratili rezultat na željene postavke.

Golijadu je zaokružio Kadivec za plus devet…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter