čestitke!

Najbolji sportaši Buzeta za 2022. godinu su Kristina Bernobić iz Taekwon-do kluba Buzet i Leon Rušnjak iz Rukometnog kluba Buzet

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Leon Rušnjak i Kristina Bernobić (Snimila: Gordana Čalić Šverko)

Leon Rušnjak i Kristina Bernobić (Snimila: Gordana Čalić Šverko)


Najboljim sportašem Grada Buzeta za 2022. godinu proglašen je Leon Rušnjak iz Rukometnog kluba Buzet, jedan od najperspektivnijih izdanaka buzetske rukometne škole koji je svojom dobrom igrom zaslužio poziv u kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske čiji je trenutno član. U prošlogodišnjoj sezoni uz veliku pomoć suigrača postao je najbolji strijelac 1. Hrvatske rukometne lige jug i time prvi Buzećan kojemu je to pošlo za rukom. S 167 zabijenih golova pomogao je seniorskoj ekipi da osvoji drugo mjesto u prvenstvu te izbori povijesne kvalifikacije za Premijer ligu, a sebi omogućio prelazak u redove RK Poreč, trenutno najkvalitetnijeg regionalnog kluba.

Uvjerljivi rukometaši

Najbolja sportašica je Kristina Bernobić iz Taekwon-do kluba Buzet. U prošloj godini osvojila je prvo mjesto na Europskom wako kupu Karlovac u kategoriji seniorki - light contact. Osvojila je drugo mjesto u istoj kategoriji do 75 kg u borbama na Prvenstvu Hrvatske u taekwon-dou, Medulin, te prvo mjesto do 75 kg za forme, zeleni pojas, Prvenstvo Hrvatske 5,6 kup u Medulinu. - Ova nagrada za mene, a i za sve nagrađene sportaše veliki je vjetar u leđa, velika čast i ponos, poručila je Kristina, koja se zahvalila u ime svih laureata.

Središnja fešta buzetskog sporta i ove je godine održana sa zakašnjenjem, no Sportska zajednica Grada Buzeta sportsku 2022. godinu ipak je zaokružila svečanom podjelom priznanja najboljim sportašima, djelatnicima i njihovim kolektivima, koje su im u Narodnom domu uručili gradonačelnik Damir Kajin, predsjednik Gradskog vijeća Davor Prodan, resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga te članica Izvršnog odbora Sportske zajednice Vilma Jeletić.

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)Najbolji za 2022. godinu (Snimila: Gordana Čalić Šverko)

- Kako je to uobičajeno, sportska godina zaključuje se izborom sportaša, istina je da pričamo o 2022. godini, a na izmaku je 2023. godina, no vjerujem da ćemo najbolje za ovu godinu proglasiti barem u prvoj polovici iduće, naglasio je predsjednik Sportske zajednice Branko Bašić.

Najbolja momčad je U-17 Rukometnog kluba Buzet predvođena trenerom Rankom Silićem. Rukometaši rođeni 2004. godine osvojili su lani drugo mjesto u 1. državnoj rukometnoj ligi i plasirali se na završni turnir. To je jedina momčad u povijesti kluba koja je u juniorskoj konkurenciji osigurala završnicu takvog natjecanja te naposljetku osvojila 8. mjestu među 64 ekipe. Najveći obol tim uspjesima iznjedrilo je samo sedam igrača koji su danas jezgra seniorske momčadi RK Buzet.

Nova dvorana

Dobitnik nagrade za najboljeg trenera je Ranko Silić iz Rukometnog kluba Buzet koji je vodio mlade rukometaše do srebra u Prvoj ligi Hrvatskog rukometnog saveza regije zapad i 8. mjesta na turniru državne lige HRS-a. Nagrada za najbolju perspektivnu, mladu sportašicu otišla je u ruke Ane Nemarnik iz Taekwon-do i Kickboxing kluba Buzet, a nagradu za najboljeg mladog, perspektivnog sportaša dobio je njen klupski kolega Noa Šveger. Oboje su lani bili članovi hrvatskih reprezentacija i na taekwon-do i kickboxing natjecanjima osvajali su prestižna priznanja.

Dodijeljena su i priznanja mladim sportašima za postignute uspjehe: Ivanu Črncu iz RK Buzet i Simonu Kajinu iz Boćarskog saveza Grada Buzeta te mladim sportašicama Lorni Klarić iz Boćarskog saveza Grada Buzeta i Evi Rupena iz RK Buzet. Priznanja su za izvanredne prošlogodišnje rezultate dobili Palmiro Medica AK Buzet Autosport, prvak HAKS-a u kronometar vožnji u kategoriji veterana te Loris Krbavac iz AK Buzet Autosport, također državni prvak, ali u diviziji 3 u autocrossu.

Gradonačelnik Damir Kajin čestitao je nagrađenima, kao i njihovim roditeljima, nonetima, kojima je poručio da drže djecu što dalje od mobitela i usmjeravanju ih prema sportskim terenima. Kazao je da se za iduću godinu u gradskom proračunu za sport planira predvidjeti 178.000 eura, čemu treba pridodati 47.800 eura za upravljanje Sportskom dvoranom te najavio da bi relativno skoro mogla krenuti njena energetska obnova te da će se početkom idućeg tjedna predstaviti dva projekta, nove sportske dvorane i sanacije bivšeg školskog odmarališta u Vrsaru koje izrađuje arhitekt Berislav Iskra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter