SKIJANJE

Zrinka Ljutić peta nakon prve vožnje veleslaloma, mlada Hrvatica večeras lovi rezultat karijere

| Autor: Hina
Zrinka Ljutić (Foto: Pixsell)

Zrinka Ljutić (Foto: Pixsell)


Slovakinja Petra Vlhova vodeća je nakon prve vožnje veleslaloma skijašica za Svjetski kup koji se vozi u kanadskom Tremblantu, dok 19-godišnja hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić zauzima odlično peto mjesto sa 1.01 sekundom zaostatka. 

Vlhova, koja je u subotu na istoj stazi u istoj disciplini zauzela drugo mjesto iza Talijanke Federice Brignone, prvu je nedjeljnu postavu svladala za 1:06.46 minuta, pet stotinki brže od druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, a 29 stotinki od treće Švicarke Lare Gut-Behrami, trenutačno vodeće veleslalomašice svijeta. 

Uz spomenutu trojku, brža od Ljutić bila je još samo Talijanka Marta Bassino i to za samo šest stotinki, dok je subotnja pobjednica Brignone šesta sa 21 stotinkom slabijim vremenom od Ljutić.

Ljutić je u prva tri ovosezonska veleslaloma bila jednom 13. i dva puta 14. i to su joj najbolji plasmani u karijeri u ovoj disciplini, a kasnije večeras ima odličnu priliku nadmašiti ih.

Druga hrvatska predstavnica Leona Popović nije se uspjela plasirati u drugu vožnju, ona je s posljednjim startnim brojem 61 zauzela 49. mjesto sa 4.55 sekundi slabijim vremenom od Vlhove, dok još je plasman u drugu vožnju izmaknuo za 1.98 sekundi.

Druga vožnja na programu je od 20.15 sati.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of