SKIJANJE

Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Talijanka Federica Brignone ostvarila je drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu u isto toiliko dana u kanadskom Tremblantu, dok je hrvatska reprezentativka, 19-godišnja Zrinka Ljutić sedmim mjestom ostvarila najbolji rezultat u ovoj disciplini u dosadašnjoj karijeri.

Brignone je bila šesta nakon prve vožnje sa 1.22 sekundi zaostatka za vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom, odnosno 1.17 sekundi za drugom Amerikankom Mikaelom Shiffrin, ali je nevjerojatnim drugim nastupom po vjetru, magli i snijegu napravila pothvat i ostvarila još jednu pobjedu.

Drugo mjesto zauzela je Švicarka Lara Gut-Behrami sa 33 stotinke zaostatka, a treće Shiffrin sa 39 stotinki slabijim vremenom. Vlhova je pala na konačno peto mjesto sa 67 stotinki zaostatka, dok je sedma Ljutić za pobjednicom zaostala 1.16 sekundi.

Sredinom druge vožnje vidljivo je pojačao vjetar u Tremblantu, uoči posljednjih 10 vozačica utrka je nakratko bila i prekinuta, no kada se vjetar malo stišao magla je smanjila vidljivost na stazi, a i snijeg koji je počeo padati otežao je uvjete za najbolje iz prve vožnje. 

U redoslijedu veleslalomašica vodi i dalje Gut-Behrami sa 325 bodova, druga Brignone ima 320, a treća Shiffrin 220. Ljutić je sada 10. u ovoj disciplini sa 92 boda. 

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 470 bodova, druga je Vlhova sa 371, a treća Gut-Behrami sa 325. Ljutić je sedma sa 173, dok je Leona Popović 15. sa 107.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater