prvenstvo počinje 4. siječnja

Ivica Tucak objavlio popis igrača za EP: Vraćaju se i neka poznata imena

| Autor: Igor DUVNJAK
(Snimio Jurica Galoić/Pixsell)

(Snimio Jurica Galoić/Pixsell)


Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak objavio je širi popis od 20 igrača koji će kandidirati za nastup na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu, koje se igra od 4. do 16. siječnja 2024. godine.

Na popisu se prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju nalazi i centar Luka Lončar. Zanimljivo, među 20 igrača čak ih je deset iz redova prvaka, splitskog Jadrana, pozvani su iskusni riječki centri Josip Vrlić i Ivan Krapić, ali nitko iz aktualnog sastava riječkog Primorja EB, trećeg sastava Hrvatske.

Planirano je da se hrvatska reprezentacija priprema u Zagrebu od 9. do 23. prosinca, s tim da bi posljednjih pet dana priprema, od 17. do 23. prosinca, doputovala i reprezentacija SAD-a.

- Nema većih iznenađenja na popisu. Ono što me raduje, a vjerujem i sve ljubitelje vaterpola, povratak je Lorena Fatovića, koji je bio ozlijeđen i koji nam je je silno nedostajao na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Novo je ime naš centar Luka Lončar koji je završio reprezentativnu karijeru s Olimpijskim igrama u Tokiju. No, Luka je izrazio nedvojbenu želju i motiviranost za povratkom u reprezentaciju pa sam donio odluku danam se Luka priključiti.

Naravno, nikome mjesto nije zagarantirano. S njegovim iskustvom i znanjem donijet će dodatnu konkurenciju. S njime dobivamo sjajnog centra, samim time smo jača i konkurentnija reprezentacija - poručio je izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.

Planirano je da se hrvatska reprezentacija priprema u Zagrebu, od 9. do 23. prosinca, s tim da bi posljednjih pet dana priprema, od 17. do 23. prosinca, doputovala i reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država s kojom će onda Barakude sparirati, odnosno održati nekoliko zajedničkih treninga prije početka Europskog prvenstva, koje je Hrvatskoj pripalo nakon što je LEN odlučio da se prvobitno planirana kontinentlana smotra u Izraelu neće održati zbog ratnih prilika.

Popis igrača, vratari: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug AO), Mate Anić (Jadran), centri: Josip Vrlić, Antonio Dužević (Jadran), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lončar (Olympiacos), braniči: Rino Burić, Marko Žuvela (Jug AO), Matias Biljaka, Marino Čagalj (Jadran), Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover), napadači: Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović (Jadran), Filip Kržić, Franko Lazić (Jug AO) i Ante Vukičević (Marseille).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter