u Parku prijateljstva

Umjesto u Medulinu, SP u krosu 2024. bit će u Beogradu

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Umjesto u Medulinu i Puli, Svjetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. godine održat će se u Beogradu, objavila je World Athletics na svojim službenim stranicama.

Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo u krosu trebalo se održati u veljači iduće godine u Medulinu i Puli, međutim Međunarodna atletska federacija je oduzela Hrvatskoj domaćinstvo zbog financijske nesigurnosti projekta.

World Athletics je u svojoj objavi o oduzimanju domaćinstva naveo kako pripreme za održavanje natjecanja nisu dovoljno odmakle da bi se prvenstvo moglo održati u Hrvatskoj.

Hrvatski atletski savez (HAS) je za propuste u organizaciji optužio AK Maraton 2000, dok su lokalni organizatori za sve optužili HAS i predsjednika Ivana Veštića.

Nakon što je Hrvatska ostala bez organizacije natjecanja, Svjetsko atletsko vijeće dodijelilo je Svjetsko prvenstvo u krosu, koje će se održati 30. ožujka, Beogradu.

Nakon uspješnog domaćinstva Svjetskog dvoranskog atletskog prvenstva 2022., Beograd će sada biti domaćin i drugog velikog atletskog natjecanja.

"Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin natjecanja svjetske klase. Nakon nezaboravnog Svjetskog prvenstva u dvorani 2022. uvjereni smo da je organizacija Svjetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama," poručio je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Svjetsko prvenstvo će se održati u Parku prijateljstva, pored rijeke Dunav u srcu Beograda, gdje je održano i Europsko prvenstvo 2013. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter