Čestitke!

Davor Komar osvojio deseti naslov

| Autor: Roberto Car
Bronca i zlato ukupno - Zoran Peruško i Davor Komar (Foto Istrijana)

Bronca i zlato ukupno - Zoran Peruško i Davor Komar (Foto Istrijana)


Najbolji hrvatski paraboćar, paraolimpijac Davor Komar, član BKOSIŽ Istrijene, osvojio je još jednu, već 24. titulu prvaka Hrvatske. To iznimno ostvarenje izborio je u Rijeci gdje je proteklog vikenda održan četvrti, ujedno i posljednji ovogodišnji prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske za 2023. godinu u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana natjecanja donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata. Komar je bez ijednog poraza tijekom cijele 20023. godine postao prvak Hrvatske. U Rijeci je s pobijedio u sve četiri odigrane utakmice, dvije u skupini (13:1 i 11:0), polufinale 7:1 i finale 6:4, te osvojio prvo mjesto i time na duže vrijeme "zabetonirao" svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Drugi član Istrijane Zoran Peruško u svojoj BC1 grupi je s dvije pobjede i dva tijesna poraza stigao do četvrtog mjesta na riječkom turniru.

Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske, proglašeni su i prvaci Hrvatske. Sukladno osvojenim bodovima (u četiri ukupno odigrana turnira, osam dana natjecanja, Zagreb, Split, Velika Gorica i Rijeka) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar je po deseti puta osvojio titulu prvaka Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji ponovio prošlogodišnju broncu. Komaru je ovo ujedno i 24. titula prvaka Hrvatske ukupno (10 x pojedinačno, 5 x u parovima i 9 x Kup Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena.

Davor Komar već u nedjelju odlazi na Svjetski kup u Portugal od 1. do 11. listopada, gdje će se natjecati kao član boćarske reprezentacije Hrvatske, što je ujedno i posljednja prilika za završno sakupljanje dodatnih bodova za Paraolimpijske igre u Parizu slijedeće godine. Po povratku iz Portugala Komaru slijedi Kup Hrvatske u Đakovu 28. listopada te međunarodni turnir Prometheus CUP 2023. u Poljskoj kao završnica ovogodišnje boćarske sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini