PARIZ

Netflix snimio seriju o Tour de Franceu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon velikog uspjeha dokumentarne serije o Formuli 1, Netflix uskoro objavljuje novu seriju koja se bavi biciklističkim Tour de Franceom.   

Snimljena tijekom utrke 2022. godine, dokumentarna serija pod nazivom "Tour de France: U srcu pelotona" izlazi na tržište 8. lipnja, a u osam epizoda prepričava osvajanje žute majice, bitku sprintera, strategiju momčadi, hrabrost i nevjerojatan žar koji okružuje najveću biciklističku utrku na svijetu.

Serija koristi iste recepte koji su doveli do uspjeha "F1: Drive to survive"  fokusirajući se na nekoliko izvanrednih likova kao što je nizozemski sprinter Fabio Jakobsen, koji je bio nadomak smrti u strašnoj nesreći 2020.godine i kojeg prate u njegovom povratku na utrku,  kada pobijedi na jednoj etapi. 

“Postoji magija Toura, ali iznad svega mi smo u sportu u kojem postoje sjajne priče i likovi koji nose univerzalne teme. Nadam se da ćemo s galerijom likova koju imamo uspjeti zavesti mladu generaciju i one starije”, ističe Yann Le Bourbouac'h, jedan od producenata serije, u intervjuu za AFP .

Osim Jakobsena, tu je i Francuz Julian Alaphilippe, koji se pojavljuje u epizodi u kojoj se doznaje da nije izabran za Tour, ali i Julien Jurdié, sportski direktor ekipe AG2R-Citroëna, koji se guši od emocija tijekom etapne pobjede svog vozača Boba Jungelsa, pokazuje svoje tetovaže u slavu biciklizma i plače pred kamerom kada govori o odlasku svog oca.

"Kako bi omogućili Netflix ekipi da ispričaju ove sudbine i utrku iznutra, organizatori su širom otvorili vrata", naglašava Julien Goupil, direktor za medije i partnerstva. 
"Vozači iz osam ekipa sudionica - koje su usput dobile i nešto novca -sudjeluje u seriji bez ikakvog prava uvida u konačni rezultat. Uključujući i prije utrke kako bi Netflixove kamere mogle pratiti sportaše u njihovim pripremama ili u njihovim privatnim životima".


Tako se može vidjeti Gerainta Thomasa kako se pita o svojoj karijeri nakon karijere sa suprugom dok gleda u svog sina u vrtiću, a Thibaut Pinot hrani svoje koze sa svojim prijateljem na svojoj farmi u Méliseyu.Kamere ulaze u automobile sportskih direktora i autobuse kako bi prisustvovali brifingu prije utrke. Jedini koji su odbili suradnju je ekipa UAE i slovenski as Tadej Pogačar.

 


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater