ZAGREB

HNS: Pokrenut disciplinski postupak protiv Luke Vuškovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u petak da je protiv 16-godišnjeg nogometaša Hajduka Luke Vuškovića i pomoćnog trenera Tomislava Rogića pokrenut disciplinski postupak, zbog događaja nakon finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj su Splićani svladali Šibenik s 2-0 i drugu godinu zaredom osvojili Rabuzinovo "Sunce". 

"Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Hajduka Luke Vuškovića i pomoćnog trenera Hajduka Tomislava Rogića. Disciplinski postupak pokrenut je zbog pjevanja neprimjerene pjesme u jutarnjim satima 25. svibnja, po dolasku na stadion Poljud prilikom proslave osvajanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa", stoji u kratkom priopćenju HNS-a na njegovom službenom mrežnom portalu (hns-cff.hr).

Podsjetimo, HNS je dan prije objavio da je iz istog razloga pokrenut disciplinski postupak i protiv kapetana Hajduka Marka Livaje. On je na stadionu HNK "Rijeka" na Rujevici, gdje je odigrana finalna utakmica, megafonom poveo pjesmu uvredljivog sadržaja, koja se prvenstveno odnosi na navijače Šibenika.

Po povratku u Split, Hajdukovi navijači su dočekali osvajače Kupa i ponovno počeli pjevati istu pjesmu na Poljudu, a tu im se od igrača pridružio Luka Vušković.

Za kršenje Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika igračima je kod prvog prekršaja propisana novčana kazna ili zabrana igranja do šest utakmica.

Hajduk je putem društvenih mreža već u četvrtak osudio ponašanje Marka Livaje i ispričao se sportskim rivalima iz Šibenika, a u objavi je splistki klub naveo da će "prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prijestup, kao i do sada, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku".

"S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove", priopćili su iz Hajduka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini