jedini kojem je to uspjelo u povijesti

Četverostruki olimpijski i peterostruki svjetski prvak, Kubanac Mijain Lopez u Bujama

| Autor: Luka Jelavić
U posjetu hrvačkom klubu u Bujama

U posjetu hrvačkom klubu u Bujama


Aktualni četverostruki olimpijski i peterostruki svjetski prvak u hrvanju, jedini kojem je to uspjelo u povijesti, Kubanac Mijain Lopez posjetio je Buje i tamošnji Hrvački klub.

Riječ je o sportašu koji je okitio zlatom na Olimpijskim igrama u Pekingu (2008.), Londonu (2012.), Riju (2016.) i Tokiju (2021.) u kategoriji do 130 kilograma. Tek je peti sportaš na svijetu koji je dohvatio ovakav podvig u bilo kojem sportu, a najavio je sljedeće godine u Parizu pohod na peto olimpijsko zlato bez obzira što mu je 40 godina.

S njim su u Bujama bili kubanski hrvači Luis Alberto Shancez (zlatni iz Tokija) i svjetski viceprvak Pino Oscar, za kojega smatraju da je Lopezov nasljednik. Pridružio im se i trener seniorske hrvačke reprezentacije Anton Đok, a primio ih je trener Hrvačkog kluba Buje Adis Hamzić.

- Svjetsku hrvačku elitu predvođenu Lopezom upoznali smo s rezultatima kluba u Bujama koji taj sport sve uspješnije približava mladima. Toliko nositelja zlatnih medalja vjerojatno u Bujama do sada nije bilo, zadovoljan je bio Adis Hamzić.

Inače, hrvači svjetskog glasa su u Poreču, na World Wrestling festivalu i posjet koriste da svakoga dana obiđu neku destinaciju istarskog poluotoka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter