SOFIJA

Tekvondo klub "Marjan" postao klupski prvak Europe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tekvondo klub "Marjan" osvojio je klupski naslov prvaka Europe, nakon jednotjednog natjecanja održanog u glavnom gradu Bugarske. 

U konkurenciji čak 380 klubova i 1600 natjecatelja Marjan je postao prvak Europe u seniorskom uzrastu, prvak Europe u kadetskom uzrastu kao i sveukupni europski prvak. Za stopostotni učinak nedostajala je tek titula u juniorskoj konkurenciji, u kojoj su predstavnici splitskog kluba završili na drugom mjestu.

Marjanova ekspedicija se iz Sofije vraća s četiri pehara i 16 pojedinačnih medalja.

U seniorskom uzrastu zlatna odličja osvojili su svjetska i europska prvakinja Lena Stojković, Paško Božić te Mila Mastelić, dok su se srebrnim medaljama okitili Lovre Brečić, Bruna Duvančić i Josip Bilić Pavlinović. U ekipnom poretku seniora Marjan je pobijedio sa 582 boda ispred reprezentacije Maroka (362 boda) i azerbajdžanskog Gilana (350 bodova).

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojile su Lana Graovac i Maja Srhoj, srebrna je bila Marijeta Ercegović, a brončane Marija Miladin i Klara Uglešić. U ekipnom poretku kadeta Marjan je bio prvi sa 368 bodova, ispred grčkog Achilleasa sa 266 bodova i francuskog Antonya sa 264 boda. 

U juniorskom uzrastu pobjednice u svojim kategorijama bile su Marija Uglešić, Magdalena Matić i Mia Tukić, srebro je osovojio Leon Hrgota, a broncu Mariela Parčina. Ekipni naslov kadetskog prvaka je otišao u Poljsku. 

Europsko klupsko prvenstvo ujedno bio i kvalifikacijski turnir za dodatne kvote za izravan plasman na pojedinačna kontinentalna prvenstva u konkurencijama mlađih seniora, juniora i kadeta. Tako su plasman na europska prvenstva u svojim dobnim skupinama izborili Mila Mastelić, Marija Uglešić, Magdalena Matić, Mia Tukić, Lana Graovac, Maja Srhoj, Marijeta Ercegović i Leon Hrgota.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter