PRETORIA

Pistoriusu odbijeno prijevremeno puštanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bivša južnoafrička paraolimpijska zvijezda Oscar Pistorius (36), koji je prije deset godina ubio svoju partnericu, morat će ostati u zatvoru, jer mu Povjerenstvo za uvjetni otpust nije odobrilo puštanje.  

"Ne znam na temelju čega je zahtjev odbijen, samo smo obaviješteni da je odbijen i da će biti pregledan za godinu dana", rekla je za AFP Tania Koen, odvjetnica obitelji žrtve.

Pistorius je pucao i ubio Reevu Steenkamp u ranim jutarnjim satima 14. veljače 2013. Pucao je četiri puta kroz vrata kupaonice svoje strogo čuvane kuće u Pretoriji, tvrdeći da je svoju djevojku zamijenio za provalnika.

Tužitelji su bili drugačijeg mišljenja, smatrali su da je pucao u bijesu zbog ljubomore i dobio je kaznu od 13 godina zatvora. U sklopu svoje rehabilitacije Pistorius se prošle godine sastao s roditeljima žrtve, a oni su također dali svoje mišljenje komisiji. Roditelji Reeve Stennkamp, ??žene koju je prije 10 godina ubio Pistorius, usprotivili su se zahtjevu za uvjetni otpust, rekla je ranije njihova odvjetnica Tanya Cohen.

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama, a ušao je u povijest kao prvi sportaš kojemu su amputirane obje noge, a koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama. Trčao je na Igrama u Londonu 2012. koristeći proteze od karbonskih vlakana. Dok je bio beba, amputirane su mu obje noge ispod koljena.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of