Profesionalni debi

Članica pulskog Trojana u subotu u Medulinu prvi put u "kavezu": Ne mogu dočekati da borba počne!

  Jako sam uzbuđena i ne mogu dočekati da borba počne. Pripreme su bile iznimno zahtjevne, ali odlično smo ih odradili. Bilo je kritičnih trenutaka te ni sama ne znam kako sam prošla bez ikakvih ozljeda, ali uspjelo mi je i spremna sam da pokažem što znam, rekla je rođena Zagrepčanka

| Autor: Ivica Cerovac
Antonija Šibić

Antonija Šibić


Ove će subote svi poklonici slobodne borbe doći na svoje u Medulinu gdje će se, s početkom u 20 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Mate Demarina održati dvije borilačke priredbe, Armagedon i Memorijal Damir Demarin. Četvrta sezona regionalne MMA lige donijet će okršaje u šest težinskih kategorija i u Medulinu ćemo u svakoj od njih vidjeti dvije polufinalne borbe, dok ćemo na Memorijalu koji se održava u spomen na prerano preminulog medulinskog donačelnika, na programu imati tri "super fighta". U jednom od njih na djelu će biti predstavnice nježnijeg spola, a u kavezu će jedna nasuprot drugoj stati Talijanka Alice Pisciotta i Antonija Šibić, članica pulskog Trojana.

Antonija je ovdašnjoj sportskoj javnosti relativno nepoznato lice, što i nije previše čudno s obzirom da je ova 27-godišnjakinja rođena u Zagrebu prije nepune dvije godine metropolu odlučila zamijeniti jugom Istre. Razlog je bila, naravno, ljubav.

- Istina, zaljubila sam se u jednog Puležana i u početku ni mi sami nismo bili načisto gdje ćemo živjeti, da bih na kraju odlučila izići iz svoje komfor zone, ostaviti posao u struci i sve koje znam te se preseliti u Istru, nadovezala se Antonija Šibić, kojoj u Loborici, gdje sada živi, društvo uz supruga pravi i 18-mjesečni sin Alek. - On je bio jedan od razloga što sam završila u Trojanu, jer se kao beba naglo udebljao, vidjela sam da se zapušem kad ga nosim po kući te da se moram ići negdje dovesti u formu, pa sam se pet mjeseci nakon rođenja pojavila u klubu. Znam nekad sa sobom dovesti i Aleka kojem je lijepo u dvorani te voli po njoj trčkarati i igrati se, ali ne voli glasne udarce jer ga oni plaše. Velika mi je inspiracija, premda još nije svjestan čime se to mama bavi. Po dolasku sam se upisala u žensku rekreativnu grupu kod Franka Klimana, koji je valjda nešto prepoznao u meni, brzo me poslao u sparing i nakon nekog vremena pitao da li bih se borila. Rekla sam samoj sebi sad ili nikad, pristala sam i korak po korak evo me ovdje.

ggJedina ženska borba u Medulinu

Dolazak u Trojan za Antoniju nije bio prvi susret sa slobodnom borbom.

- Krenula sam s MMA u Zagrebu prije pet godina i čim sam prvi put došla u dvoranu, znala sam da je to sport za mene. Trenirala sam u Ban Teamu, gdje je naglasak stavljen na hrvanje, što mi nije u potpunosti odgovaralo. Bilo je i dosta ozljeda na treninzima i s te sam se strane preporodila dolaskom u Trojan, jer mi borba u stojećem položaju, koja se u njemu preferira, puno više odgovara od one u parteru. Natjecala sam se amaterski i oduvijek mi je bila želja napraviti još jedan korak, prijeći u višu razinu i postati profesionalna borkinja. Ona će mi se sada napokon ispuniti, istaknula je Šibić, koja ne krije da željno iščekuje svoj profesionalni debi. - Jako sam uzbuđena i ne mogu dočekati da borba počne. Pripreme su bile iznimno zahtjevne, ali odlično smo ih odradili. Bilo je kritičnih trenutaka te ni sama ne znam kako sam prošla bez ikakvih ozljeda, ali uspjelo mi je i spremna sam da pokažem što znam. Dio sam kluba kojeg čine elitni "stojkaši" i voljela bih pokazati što sam u tom segmentu naučila u Trojanu, ali ako i odemo u parter, vjerujem da neću imati problema jer se i tamo dobro snalazim. No, ako bih mogla birati, voljela bih da se borba odvija u stojećem položaju i da ode na moju stranu prekidom u prvoj rundi.

Borba će se održati u bantam kategoriji (do 61 kg) i dogovorena je u tri runde po pet minuta, a za razliku od Antonije, njena protivnica iza sebe ima jedan profesionalni meč u kojem je upisala pobjedu.

- S te je strane Pisciotta iskusnija, jer je prošla svoj profesionalni debi i uzbuđenje koje on donosi te će vjerojatno ući u kavez malo čišće glave od mene. To mi je drago, jer želim za protivnicu nekog s kime se mogu nadmetati, naglasila je Šibić, koja priznaje kako se mnogi začude kad im otkrije kojim se sportom bavi. - Svima je to neobično, prvenstveno zbog mog "pitomog" izgleda. Djelujem nježno, ali prihvatila sam sebe u cijelosti, a postoji moja strana koja je kompetitivna i želi se natjecati. Treba mi jači trening kroz koji se opustim i on je za mene svojevrsno katarzično iskustvo, jer se u dvorani emotivno i psihički očistim od svih negativnih stvari koje su mi se nakupile. To je poruka koju želim prenijeti, da se kroz MMA možeš izgraditi kao čvrsta osoba i kada se nekad "lomiš" na treningu, ustvari se gradiš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater