trener nije zadovoljan borbom

Zelg Galešić: "Vrtačić je definitivno mogao bolje odraditi borbu, ali pobjeda se piše i idemo dalje"

| Autor: Ivica CEROVAC
POVRATAK U KSW TEK NAKON LJETA - Andi Vrtačić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ) / Zelg Galešić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

POVRATAK U KSW TEK NAKON LJETA - Andi Vrtačić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ) / Zelg Galešić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Zelg Galešić i Andi Vrtačić vratili su se iz poljskog Lubina gdje je član pulskog Trojana, na borilačkoj priredbi KSW 80, nokautom na isteku druge runde svladao domaćeg borca Mateusza Janura. Nakon prospavane noći, kad su se malo utisci slegli, "vatrogasac iz Mandelića" nam je priznao da je zadovoljan pobjedom koju je upisao u svom debiju pod okriljem najjače europske promocije slobodne borbe, ali ne i načinom na koji je došao do nje i izvedbom koju je pružio u oktogonu. Poput svog pulena, slično razmišlja i njegov trener.

Dvorana je "gorjela"

- Andi nije zadovoljan borbom, nisam zadovoljan niti ja, ali pobjeda se piše i idemo dalje. Pobjeda je najvažnija, kao i činjenica da su organizatori zadovoljni onim što su borci pokazali, a zadovoljna je bila i publika jer je vidjela dobru borbu začinjenu nokautom. Naravno, gledatelji bi bili puno zadovoljniji da je taj nokaut upisao domaći borac, ali poslije ishoda kakvog nisu priželjkivali, ostali su maksimalno fer te nakon borbe pozdravili Andija i čestitali mu na predstavi koju je pružio, rekao je Zelg Galešić, trener pulskog Trojana.

- Da se ova borba mogla bolje odraditi, definitivno jeste, jer nas Janur apsolutno ničim nije iznenadio. Radio je sve ono za što smo se pripremali, ali jedan trenutak nepažnje nepotrebno je zakomplicirao stvari.

Andi je spustio desnu ruku, primio pritom lijevi kroše i umjesto da se u tom trenutku povukao, ego mu nije dao mira i krenuo se tući sa svojim protivnikom te primio još jedan kroše, nakon kojeg je završio u nokdaunu. Taj nokdaun je stvorio poprilične probleme, jer nakon njega nije mogao pronaći distancu sve do polovice druge runde. Stalno je bio kratak, fokus mu je bio izbijen i trebalo je vremena da se on vrati. Kad se to dogodilo, onda su se stvari okrenule.

Prva runda nije donijela previše akcije. Galešić je bio zadovoljan načinom kako je njegov borac otvorio borbu, ali ne i smjerom u kojem se ona potom krenula razvijati.

- Andi je uspio zadržati centar oktogona s prednjim direktom, a onda su stigla ta dva lijeva krošea, za kojima je slijedio high kick u glavu, da bi ga u konačnici Janur uspio i srušiti te tako samo potvrditi da je prva runda otišla na njegovu stranu.

Andiju je bio raskrvavljen nos, dobio je oteklinu ispod oka i nije dobro izgledao u tih uvodnih pet minuta, a nije nam na ruku išla niti činjenica da tijekom borbe nije mogao ćuti ništa od onog što sam mu govorio, jer je publika bila u deliriju, istaknuo je Galešić. - Dvorana je "gorjela" tu prvu rundu, okupilo se u njoj oko četiri i pol tisuće gledatelja koji su navijali za domaćeg borca i nije bilo šanse da se nešto čuje od te buke.

Onda se sve malo smirilo i polovicom druge runde Andi je napokon pronašao željenu distancu. Počeo je pogađati i "poslao" Janura u nokdaun, nakon čega se zaletio i pogodio ga koljenom u glavu, no Poljak ga je pritom uspio uhvatiti te je krenulo hrvanje uz koje je preživio tu situaciju.

Nakon što se malo oporavio, uslijedilo je povuci-potegni s obje strane, a u toj razmjeni udaraca Andi je pazio da ga Janur ne pogodi iz klinča.

Nije srljao, čekao je pravu priliku i kad ju je dočekao, "uspavao" ga direktom. Kako je Poljak pao na pod, sudac je odmah uletio između njih dvojice i prekinuo borbu. U tom se trenutku začuo gong i bio je to nokaut doslovno u posljednjoj sekundi druge runde.

Bonus za nokaut večeri

Liječnički pregled odrađen nakon borbe pokazao je da Vrtačićev nos nije slomljen i kad je čuo tu dobru vijest, "trojanac" je poručio da se već u utorak vraća u dvoranu i nastavlja s treninzima. Želja mu je bila da novu borbu pod okriljem poljske promocije odradi već 22. travnja, na borilačkoj priredbi KSW 81 koja će se održati u gradu Tomaszow Mazowiecki i na kojoj će nastupiti drugi član Trojana Ivan Vitasović, ali po riječima njegovog trenera, od toga neće biti ništa.

- "Fight card" za tu priredbu je već popunjen i realno je da ćemo Andija u KSW-u gledati tek poslije ljeta. To ne znači da uskoro neće imati novu borbu, jer KSW usko surađuje s FNC-om te mu ugovor, koji je potpisao s Poljacima, ne brani da nastupi za ovu promociju. Shodno s time, vjerujem da bi se mogao boriti na narednom FNC eventu koji će se održati u Beogradu krajem travnja, ili početkom svibnja.

Tamo će svoj pojas prvaka perolake kategorije braniti Daniel Bažant protiv Tariela Abbasova iz Azerbajdžana i baš bih volio da Trojan u Beogradu ima još jednog predstavnika, zaključio je Galešić, otkrivši nam i da postoje velike šanse da KSW Vrtačiću dodijeli bonus za nokaut večeri, što će se saznati narednih dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini