PARIZ

PSG angažirao Amerikance za novi stadion

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski velikan Paris Saint-Germain, u sukobu s gradskom vijećnicom Pariza za kupnju stadiona Parka prinčeva, ovlastio je američku tvrtku Legends Hospitality da prouči mogućnosti izgradnje novog stadiona, tvrdi L'Équipe.

Nogometni klub u vlasništvu Qatar Sports Investmentsa i gradske vlasti Pariza duboko se ne slažu oko upravljanja Parkom prinčeva. Katarci tvrde da ne želi ulagati u obnovu i proširenje stadiona ako ne postane njegov vlasnik te planira utočište pronaći negdje drugdje.

Među hipotezama koje su kružile medijima je izgradnja novog stadiona na mjestu trkališta Saint-Cloud, no izgradnja bi mogla  trajati i deset godina.

Sa svoje strane, gradska vijećnica ponavlja da neće prodavati stadion, nakon što je uvjerila da je kupoprodajna cijena koju je predložio PSG smiješna, oko četrdeset milijuna eura u odnosu na prvotno očekivanu cijenu od oko 350 milijuna eura.

Legends Hospitality član je investicijskog fonda Sixth Street i specijaliziran za upravljanje sportskim objektima.U Sjedinjenim Državama ova kompanija upravlja stadionom Sofi u Los Angelesu, na kojem igraju NFL momčadi Ramsi i Chargersi, stadionom AT&T u Dallasu (Cowboys), stadionom Allegiant u Las Vegasu (Raiders), te stadionom MLS momčadi Los Angeles Galaxy.

Legends Hospitality osnovali su New York Yankees i Dallas Cowboys, a 51 posto njegovih dionica početkom 2021. kupio je investicijski fond Sixth Street.U Europi je tvrtka surađivala s Tottenhamom i Liverpoolom, a odgovorna je za rekonstrukciju Realova stadiona Santiago-Bernabéu, koja traje već dvadeset godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini