TAJLANDSKI BOKS

VIDEO / Teo Mikelić, član pulskog Punch it Gyma nastupio na borilačkoj priredbi "Blade Fights" u Kaunasu

| Autor: Ivica CEROVAC
PORAŽEN U LITVI - Teo Mikelić

PORAŽEN U LITVI - Teo Mikelić


Teo Mikelić, član pulskog Punch it Gyma, upisao je poraz na međunarodnoj borilačkoj priredbi "Blade Fights", kojoj je domaćin bio litavski grad Kaunas. U tamošnjoj Žalgiris Areni, u borbi održanoj po pravilima tajlandskog boksa te uz korištenje manjih, MMA rukavica, od 30-godišnjeg Vodnjanca uspješniji je bio Tajlanđanin Pirun Wangpol-Komphikart, koji je slavio prekidom krajem prve runde.

Borba je bila dogovorena u kategoriji do 77 kg i nije se odvijala u kavezu kao Mikelićeva prethodna održana u slovačkom Prievidzu, na kojoj je svladao domaćeg borca Jakuba Kadaša, već u ringu. On nije bio dimenzija 3x3 metra kakav se koristi u klasičnom tajlandskom boksu, već puno veći, 7x7 metara, a borbu je ka neželjenom epilogu usmjerio jedan snažan udarac tajlandskog borca lijevom nogom na njenom samom početku, koji je završio "tamo gdje najviše boli".

Uslijedila je pauza koja se protegnula na više od pet minuta i tijekom koje je Mikelić nastojao doći k sebi, ali kad se borba nastavila, vidjelo se kako je taj udarac u međunožje ostavio traga. Prvenstveno se to odnosilo na njegovo kretanje, koje je najbolji istarski kickboksač vidio kao jedno od svojih glavnih oružja u ovom meču. Ono je bilo donekle usporeno i Tajlanđanin je to iskoristio da preuzme inicijativu, stisne ga uz konopce i serijom ručnih udaraca pošalje na pod. Mikelić se uspio pridignuti prije nego je sudac u ringu odbrojao do deset, ali nije bio u mogućnosti nastaviti borbu i Wangpol-Komphikart je stigao do pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater