u poreču na prvenstvu hrvatske

Služba za antidoping HZJZ-a: Dvije natjecateljice koristile nedopuštena sredstva. Jedna od njih nastupila je za pulski klub

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu održanom u Poreču 15. listopada 2022. godine, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provela je dopinšku kontrolu kojom je utvrđeno da su natjecateljice Aleksandre Zadković i Vlaste Đurđević koristile nedopuštena sredstva.

U uzorku Aleksandre Zadković, koja je jednom nastupila za pulski klub BBK - Mornar,  utvrđena je prisutnost zabranjene tvari metenolona, dok je u uzorku Vlaste Đurđević utvrđena prisutnost također zabranjene tvari drostanolona.

Očito je da se radi o kršenju Pravilnika o antidopingu HZJZ-a i kako su i metenolon i drostonalon kvalificirani kao nespecifirane tvari prema Popisu zabranjenih sredstava 2022., sportašicama je određena privremena suspenzija od dana 28. prosinca 2022.

Služba za antidoping HZJZ-a odlučila je iznijeti ovaj predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti odluku o trajanju suspenzij, priopćio je HZJZ. 

Ni Zadković ni Đurđević nisu tražile otvaranje B uzorka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater