BOĆANJE

Puljani slavili u Metkoviću, Porečani uvjerljivi, Pazin poražen od prvaka

Par Metkovića je imao dva punta, a mi smo imali još dvije boće u "šoški". Najprije se Zemunović odlučio na izbijanje, maknuo je onu boću bliže balinu, a ja sam sa zadnjom boćom odlučio valjati i čak sam malo gurnuo i drugu boću za dva punta, odnosno 8:6 na stazi tri i konačnih 14:12 za pobjedu u Metkoviću, rekao je boćar Pule Dean Ikić

| Autor: Boris VIDULIN
BEZ PROBLEMA PROTIV NOVAJLIJE U LIGI - Dino Jermaniš (Istra Poreč) (snimio Milivoj MIJOŠEK)

BEZ PROBLEMA PROTIV NOVAJLIJE U LIGI - Dino Jermaniš (Istra Poreč) (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon dva nekompletna, konačno su u ovom trećem kolu Super Lige HBS-a odigrana sva četiri susreta. Istarske se ekipe nisu međusobno sučelile, a doživjele su dvije pobjede i jedan poraz pa trenutno na ljestvici vode Biston s dvije pobjede i porazom te Zrinjevac i Pula koji su jedini bez poraza.

Najlakši je zadatak imala Istra Poreč koja je u svojoj dvorani ugostila novajlije u ligi, Sv. Jakov pod vodstvom izbornika Vjekoslava Matetića. Samo su u prvim igrama gosti držali priključak, bilo je 4:4, a onda su domaći u "brzincima" napravili veliku prednost. Bili su bolji 8:2, samo je Mateo Načinović ispustio pobjedu u preciznom izbijanju, dok su ostali bili uvjerljivi. Još uvjerljivija je bila zadnja igra, čistih 8:0 najbolje pokazuje omjer snage, kvalitete i iskustva koje su daleko na strani Istre Poreč.

Pazin pao u zadnjem điru

Pazinjani su krenuli put Baške Vode nakon što su pobijedili Porečane i sredinom prošlog tjedna poraženi od Zrinjevca u zaostalom susretu, s nadom da bi ponovo mogli iznenaditi domaći Biston kao prošle sezone. Šanse su im uvelike bile umanjene jer se na put krenulo, između ostalih, i bez Alena Guština. Svejedno su Pazinjani u prvom krugu držali 4:4, nakon tehničkih disciplina aktivnih 8:10, no sve se raspalo u zadnjem "điru" pa je uslijedio rezultatski visok poraz.

Pula je minimalno porazila Metković i ostala na stopostotnom učinku. Iako su u onim početnim igrama gubili 6:2, u "brzincima" su bili bolji 6:4, a onda su u zadnjem krugu uzvratili domaćinu s istovjetnih 6:2, za konačnih 14:12.

- Nije krenulo dobro jer smo se nadali da bi moglo biti barem 4:4, ali je par Barlian - Jelovica izgubio doslovno sa zadnjom boćom pa je bilo 6:2 za Metković. Realno je bilo očekivati pobjedu Stjepčevića, s kojim smo dobili jako puno. Dečko je mlad, napredovat će, a već sada je kompletan boćar koji može igrati sve discipline bez problema. On je i pobijedio u preciznom, Babić izgubio, a kako nije bilo Faragune zbog školsko – poslovnih obaveza, raspoloženi Pavia ipak nije bio toliko raspoložen da ga zamjeni u "štafeti" pa smo i tu izgubili.

Srećom, u preciznom smo bili precizniji i mirniji. To nam je nekako bio i plan, da pokušamo barem tu ostvariti 4:0 kako bi u zadnje igre krenuli s minimalnom minusom od 10:8, a ne 12:6. Nije bilo lagano, i Barlian i Buterin su se rezultatski odvojili tek na šestoj poziciji kada su obojica pogodili balin, stekli prednost koju nisu ispuštali na one posljednje dvije pozicije, iscrpno je Dean Ikić opisao prva dva kruga utakmice.

Za kraj u disciplini bližanje i izbijanje u krug te tri susreta u disciplini par morali su doći do tri pobjede.

Sjajni Barlian povukao suigrače

- Vukao nas je Barlian koji je igrao "krug" i to odlično i to je dalo poticaj i nama na drugim stazama da damo sve od sebe i napravimo preokret. Ostvario je vrlo dobrih 28 poena i tada smo izjednačili rezultat na 10:10. Preostalo je još dvadesetak minuta do kraja, Zemunović i ja smo vodili 5:2 pa ispustili vodstvo, bilo je 5:6. Pavia i Buterin su se tada odvojili na 7:2 i bilo je jasno da će osvojiti dva boda, isto kao što se znalo da će Jelovica i Stjepčević izgubiti jer je protivnik ima izraženije vodstvo, a vremena je bilo sve manje.

Ti su susreti i završili onako kako se moglo i očekivati i onda je sve bilo na Zemunoviću i meni. Rezultat je bio 6:6, netom prije sirene koja označava istek vremena krenuli smo u onu zadnju "butadu" koja je odlučivala o ishodu susreta u kojem su sva tri znaka bila moguća. Prlaguzić je s njihovom posljednjom boćom napravio dva punta, a mi smo imali još dvije boće u "šoški". Najprije se Zemunović odlučio na izbijanje, maknuo je onu boću bliže balinu, a ja sam sa zadnjom boćom odlučio valjati i osvojiti punat koji znači ukupnu pobjedu. To mi je uspjelo, čak sam malo gurnuo i drugu boću za dva punta, odnosno 8:6 na stazi tri i konačnih 14:12 za pobjedu u Metkoviću, rekao je Dean Ikić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater