moćni algoritam

Izračunalo superračunalo: Evo koji rezultat predviđa za Hrvatsku protiv Japana i tko će biti novi svjetski prvak

| Autor: Glas Istre
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Foto: Tom Dubravec / CROPIX


Svjetsko prvenstvo u Kataru ovih je dana u središtu svih sportskih zbivanja. Mediji se zabavljaju prognozama i nagađanjima pa su tako objavljeni rezultati koje je procijenilo superračunalo Sveučilišta u Innsbrucku, javlja Jutarnji list 

Moćan je algoritam predvidio da će Nizozemska i Argentina izbaciti SAD, odnosno Australiju, što se i dogodilo. Također, nije bilo teško ni izračunati da će Francuska svladati Poljsku.

Ono što je nama najzanimljivije - na temelju slavlja nad Nijemcima i Španjolcima, kalkukacije su pokazale da će Japan izbaciti i Hrvatsku!

Brazilska barijera trebala bi označiti završetak avanture za Južnu Koreju, jednako kao i za Senegal protiv Engleske.

Očekuje se da Španjolska izbaci Maroko, a pomalo iznenađujuće je algoritam prognozirao i pobjedu Švicarske nad Portugalom.

U takvom raspletu, Argentina bi iz osam najboljih reprezentacija izbacila Nizozemsku, a u polufinalu bi dočekala Brazil koji bi - očekivano - svladao ‘krvnike‘ Vatrenih, neugodni Japan.

S druge strane ždrijeba, kraj bi bio za Engleze koji bi izgubili od Francuske, jednako kao i Švicarska od Španjolske.

U dvobojima četiriju najboljih reprezentacija svijeta Brazil bi pobijedio susjede iz Argentine, a svjetski prvaci Francuzi slavili bi protiv Španjolske.

To bi vodilo spektakularnome raspletu turnira, s Brazilom koji bi skinuo Francusku s trona i vratio trofej u Južnu Ameriku prvi put otkako su ga posljednji put osvojili 2002. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater