RUKOMET

Umažanke u posljednjem kolu gostuju kod Lokomotive. Jajčević: Pružiti čim veći otpor novim prvakinjama

| Autor: Zlatko GAVRAN
POSLJEDNJI ISPIT SEZONE - Ana Jajčević (snimio Mijat GAVRAN)

POSLJEDNJI ISPIT SEZONE - Ana Jajčević (snimio Mijat GAVRAN)


Prvoligaška karavana završava aktualnu sezonu, a za razliku od prošle sezone kada su u posljednjem nastupu umaške rukometašice slavile svoj najveći uspjeh u povijesti, u subotnje predvečerje bit će na promociji novog naslova prvakinja "lokosica".

Godinu su dana ranije, točnije 20. svibnja, "lavice" slavile pobjedu protiv Lokomotive na umaškom parketu i tim postignućem potvrdile "brončanu" poziciju s dva boda iza drugoplasiranih Zagrepčanki. Uz podosta promjena u igračkom kadru, s pomlađenim sastavom, svoju 14. sezonu u elitnoj karavani privodi kraju umaška ekipa.

U goste će "lokosicama" koje računaju na pobjedu nad "žuto-plavima" te uz činjenicu da su bolje u međusobnim ogledima s Koprivničankama, pobjednički pokal i zlatne medalje "vide" već u svojim rukama.

– Dočekali smo da ćemo jednu takvu utakmicu moći igrati bez opterećenja, što ne znači da smo se već predale. Ne, ni govora, nastojat ćemo pružit maksimum koji možemo u trenutnoj situaciji.

Za takve nastupe nisu potrebni neki posebni, još manje dodatni motivi. Dovoljno je imati na umu da, po svemu sudeći, igramo protiv novih prvakinja Hrvatske. Usto se zna da nakon ove utakmice bar jedan dio ljetnog razdoblja rukomet stavljamo u drugi plan.

Potrudit ćemo se kako bi odigrale što kvalitetnije i susret učinile što zanimljivijim. To je moguće samo ukoliko uspijemo osujetiti njihovu najveću prijetnju - kontru. Glavno im je to oružje i baš u tom segmentu se krije tajna njihovih uspjeha. Koliko ćemo mi uistinu moći odgovoriti na taj izazov koji je pred nama, ostaje nam vidjeti. Nije za usporedbu njihov i naš igrački kadar, što je svakom poznato, ali mi ćemo učiniti sve da na kraju utakmice izborimo što časniji rezultat, kazala je najiskusnija umaška igračica Ana Jajčević.

Utakmica Lokomotiva - Umag igra se danas u 17.30 sati u zagrebačkom Domu sportova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini