RUKOMET

Umažani optimistički ulaze u prvoligašku sezonu. Kozina i Poberaj prva pojačanja "plavo-žutih"

Za sada imamo dvije prinove i to obje na vanjskim pozicijama. Na lijevoj strani igrat će 21-godišnji Filip Kozina, dok će u središnjem dijelu ordinirati godinu dana stariji Urh Poberaj koji živi u Umagu, a zadnjih sezona je igrao u Izoli. Ostaje nam vidjet što će nam donijeti pripremno razdoblje, rekao je trener Ivan Sever

| Autor: Mijat GAVRAN
POTVRDIO SE U PREMIJER LIGI - Dino Horozović (snimio Mijat GAVRAN)

POTVRDIO SE U PREMIJER LIGI - Dino Horozović (snimio Mijat GAVRAN)


Za devetogodišnjeg igranja u Premijer ligi umaška je momčad imala uzleta, ali i neizvjesnih sezona, da bi ovogodišnju završila ispadanjem u niži rang, poput 2009. godine. Malo je vremena za bavljenje propustima, makar bi iz događaja koji su još svježi itekako bilo poželjno izvući pouke jer posljedice nisu bezazlene. Novoizabrano vodstvo kluba i stručni stožer nemaju drugog izbora nego doslovno zasukati rukave i sa svim raspoloživim potencijalom, što je moguće uspješnije, prebroditi novonastalo stanje. Oporavak umaškog muškog rukometa zajednički je cilj svih.

Prvi čovjek kluba Marin Buvinić i suradnici imaju odrednice za boljitak umaškog sportskog simbola, a jednako tako i stručni stožer koji će nastojati izvući maksimum od raspoloživog igračkog kadra. Previše izbora baš i nemaju kada je u pitanju igrački kadar, osim onih koji su bili dijelom momčadi tijekom oproštajne premijerligaške sezone, te onih koji su do nedavno branili boje kluba. Trebat će im uz svekoliko stručno i igračko umijeće i poprilična naklonost božice Fortune.

– Mi se prvo uzdajemo u sebe i svoje mogućnosti, ne gubeći vrijeme na drugo što nam ne koristi. Okupit ćemo ponajprije domicilni kadar i tek onda vidjeti što se može učiniti na planu popunjavanja pozicija na kojima smo deficitarni. Vjerujemo da ćemo se uspjeti posložiti za novu sezonu. Bit će najvažnije da dečke prati zdravlje i da maksimalno odradimo pripreme. Nastojat ćemo prvi dio trenažnog ciklusa premostiti problem netreniranja zbog zauzetosti igrača radnim obvezama dok sezona traje. Pokušat ćemo to riješiti treniranjem u jutarnjem, te večernjem terminu. Svima nam je cilj što je moguće bolje se pripremiti do početka prvenstva, kaže trener "plavo-žutih" Bruno Maros.

- Pozdravljamo stav kluba o angažmanu svekolikog umaškog potencijala koji nam je dostupan. Tu ćemo činjenicu maksimalno (is)koristiti, jer u Umagu i okruženju ima i podosta zaboravljenih, ali vrlo zanimljivih i kvalitetnih igrača. Oni će, uvjerenja smo, prihvatiti ovaj izazov koji je pred svima nama, pokazati se u pravom svjetlu i pokazati da su i prije zaslužili pravu priliku. Naravno da puno toga ovisi o njima samima, o pristupu prema vježbanju. Tako ćemo otpočetka idućeg tjedna na otvorenom odraditi uvodni dio priprema, zatim selimo na parket, u dvoranu gdje ćemo najviše raditi na fizičkoj spremi. Završni dio pripremnog razdoblja bit će u znaku rada s loptom i igranja oglednih utakmica.

O trenutačno raspoloživom igračkom kadru ponešto više nam otkriva Ivan Sever, dobro znani i uspješni suradnik Bruna Marosa.

– Uvjerenja sam da ćemo imati zanimljivu momčad, jer igrači poput Horozovića, Sinčića, Matijevića i iskusnog Milinkovića su se potvrdili i za igranja u Premijer ligi. Nisu od toga daleko ni Arijan Beliga, imenjak mu Udovičić, te najmlađi od spomenutih Erik Vukotić. Trebao bi nam se priključiti i Ivan Rogić, a nekolicina mladaca koja će također biti u kadru, dobit će priliku da se nametnu i zaigraju kada se za to ukaže prilika. Za sada imamo dvije prinove i to obje na vanjskim pozicijama. Na lijevoj strani igrat će 21-godišnji Filip Kozina, dok će u središnjem dijelu ordinirati godinu dana stariji Urh Poberaj koji živi u Umagu, a zadnjih sezona je igrao u Izoli. Ostaje nam vidjet što će nam donijeti pripremno razdoblje, priopćio nam je Ivan Sever.

Stručni dvojac je uvjerenja da će umaški plavo-žuti do prvog listopadnog dana spremni dočekati bodovnu utrku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater