RUKOMET

Umaški premijerligaš započinje pripreme za novu sezonu: PLAVO-ŽUTU MLADOST POJAČALI ISKUSTVOM

Kako u svojim redovima imamo dosta mladih igrača, konkurenciju smo ojačali iskusnijim kadrom. Naši novi igrači su srednjak Matija Golik (28) iz Maribor Branika, desni vanjski Tomislav Radić (26) iz Dubrovnika, pivot Mile Ćuzović iz cetinjskog Lovćena, Tin Tomljanović (20) iz Zameta te Antonio Dizdar (19) iz Kozale, rekao je trener Boris Lisica

| Autor: Mijat GAVRAN
DOBIO ISKUSNIJE SUIGRAČE - Dino Gavran (Snimio Mijat Gavran)

DOBIO ISKUSNIJE SUIGRAČE - Dino Gavran (Snimio Mijat Gavran)


Nedavno okončanu, po mnogočemu turbulentnu sezonu, nisu rukometaši umaškog premijerligaša uspjeli potisnuti u drugi plan, još manje u zaborav, a nova sezona je već pred njima. Ljetni odmor igračima i stručnom stožeru je gotovo "iscurio", jer startno okupljanje je zakazano za ponedjeljak, 2. kolovoza. Pokoji detalj više doznajemo od trenera Borisa Lisice koji koristi gužvu i s dječacima još ovih nekoliko dana uživa u kupanju.

Pripremni susreti

– Postala je tradicija da pripreme započinjemo prvi ili drugi dan kolovoza kako bi razdoblje do početka prvenstva dočekali u što boljoj, odnosno optimalnoj formi. Nadam se da nam sve ono što smo planirali neće pokvariti, neka promjena trenutačne situacije. Prvu radnu etapu odradit ćemo na otvorenom, na novoizgrađenom polivalentnom igralištu uz OŠ i sportsku dvoranu, ponajprije istrčavanjem raznih dionica, te radom s medicinkama i vježbanjem. U tjednu iza toga, od 9. kolovoza "selimo" u dvoranu i nastavljamo s fizičkim pripremama sve do igranja pripremnih utakmica. Na pripreme u Umag stižu neki slovenski ligaši, što će biti prilika za međusobne oglede. Potom bi potkraj mjeseca trebali sudjelovati na turniru u Gospiću na kojem bi uz domaćine i nas igrali i Bjelovarčani. Vjerojatno ćemo imati priliku odigrati s Tršćanima i Kopranima, što bi nam pomoglo da posložimo momčad, jer imamo dosta promjena u igračkom kadru, kazao nam je Boris Lisica.

Tijekom sezone "plavo-žuti" su ostali bez nekolicine igrača udarne postave, Perića, Šafranka i Glavaša, što se itekako osjetilo igri i postignuću u konačnici sezone, jednako kao i u tijeku doigravanja. Listu odlazaka uvećali su Josip Maršan odlaskom u Italiju (Carpi), dok je pivot Tomislav Kvastek pristupio riječkom Zametu. O prinovama u umaškoj momčadi doznajemo od našeg sugovornika.

Start u ponedjeljak

– Kako u svojim redovima imamo dosta mladih igrača, konkurenciju smo ojačali iskusnijim kadrom. Od njih je po tome najbogatiji srednjak Matija Golik (28) nekadašnji igrač Zameta, a tri zadnje sezone član Maribor Branika. Iz Dubrovnika je stigao desni vanjski Tomislav Radić (26), dok je pivot Mile Ćuzović stigao iz cetinjskog Lovćena. Priključio nam se i jedan od najzapaženijih Zametovih igrača iz prošle sezone Tin Tomljanović (20) i treći strijelac lige, te godinu dana mlađi Antonio Dizdar koji je ponikao u Zametu, a zadnju sezonu igrao za prvoligaša Kozalu. To je za sada to, poradi čega znatno optimističnije krećemo u novu sezonu, makar treba sve to ukomponirati čim bolje kako bi sva ta kvaliteta isplivala na vidjelo. Pripremno razdoblje i ogledne utakmice ponudit će odgovor jesmo li na tragu planiranog iskoraka, obznanio nam je trener umaških rukometaša.

Startno okupljanje "plavo-žuti" će imati u ponedjeljak u 19 sati na gradskom sportskom kompleksu kod OŠ Marije i Line.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater