IMA ODLAZAKA I DOLAZAKA

Umaški premijerligaš u novu sezonu kreće iz Varaždina. Momčad pojačali PERIĆ, ŠAFRANKO I KVASTEK

| Autor: Mijat GAVRAN
Pomaže mladima da sazriju - Igor Vujić (Milivoj MIJOŠEK)

Pomaže mladima da sazriju - Igor Vujić (Milivoj MIJOŠEK)


Zasad smo dogovorili dva prijateljska susreta, u Karlovcu 15. rujna te tjedan dana kasnije s Buzećanima

Na tragu promišljanja u ženskom gradskom taboru, su i rukometaši koji planiraju učiniti sve za uspješniju sezonu od one protekle, koja je ostala nedovršena. Bilo je i kod njih kadrovskih promjena, podjednako odlazaka i dolazaka. No, struka je uvjerenja da je glavnina kadra, uz već prekaljene snage, bogatija za premijerligašku sezonu. Da kojim slučajem nije bilo pehova koji su utjecali na konačni plasman poslije temeljnog dijela natjecanja, umaška momčad bi se našla u bezbrižnijem doigravanju - Ligi za prvaka. Na kraju je sezona, prije prvoga nastupa u doigravanju, završila prekidom zbog pojave epidemije.

Zbog toga su plavo-žuti ranije krenuli s pripremama u novonastalim okolnostima. Za sada je sve u skladu s planiranim osim što umaška momčad nije imala ni jedan pripremni nastup. Ipak bi i to mogli realizirati u vremenu do početka prvenstva, o čemu doznajemo više iz razgovora s trenerom momčadi Goranom Sinčićem.

– U načelu smo zasad dogovorili dva prijateljska susreta, u Karlovcu 15. rujna te tjedan dana kasnije s Buzećanima, doma ili u gostima, još je otvoreno pitanje gdje ćemo to odigrati. Ova situacija nam je onemogućila igranje s momčadima iz susjedne Slovenije s kojima se u pravilu susrećemo u pripremnom razdoblju. Kako je to izostalo, morat ćemo se zadovoljiti s ove dvije utakmice, s nadom da ćemo to realizirati. Samo da se ne pojave neke otežavajuće okolnosti, mi ćemo se morati i s tim zadovoljiti, uostalom kao i mnogi drugi, otkriva nam trener Umažana.

- Do sada su sve aktivnosti protekle prema programu rada, pa neka tako i ostane do daljnjega. Premijera nas čeka u Varaždinu, gdje smo zaključili prethodnu sezonu. Bilo bi lijepo kad bi i sličan rezultat ostvarili, makar je bilo što nezahvalno prognozirati. Što reći za raspored, ništa ne bih mijenjao osim da mi budemo pravi u svakom iskušenju, posebice doma gdje se bodovi trebaju osvajati. Prvi nastup pred našom publikom imat ćemo protiv Dubrovčana, a onda nas čeka put u Vinkovce, zatim nas čeka izazovni ispit doma protiv Dubrave te gostovanje kod Porečana. Iza tog putujemo u Bjelovar, dočekujemo Goricu, idemo u Sesvete, a prvu dionicu zaključujemo sa Zamećanima u Umagu. Što više kazati osim da ćemo nastojati dosegnuti čim bolju formu i krenuti u bitku za svaki bod. Promjena je bilo u svim ekipama, a kako će se to odraziti na njihove igre, pokazat će se kroz utakmice kad prvenstvo započne.

Umjesto igračkog trolista koji je napustio plavo-žute, Ivan Majića te vratara Tina Lučina i Ivana Čirjaka, trener Sinčić na raspolaganju ima trojicu mladića. To su 22-godišnji vratar Filip Perić (Maksimir Pastela), dvije godine mlađi desni vanjski Rudolf Zvonimir Šafranko (PPD Zagreb) te pivot iz našičkog Nexea 19-godišnji Tomislav Kvastek. Oni su stigli Umag u potrazi za afirmacijom kakvu su ostvarili mnogi mladi igrači poput njih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini