RUKOMET

Umaške rukometašice u 9. kolu Prve lige remizirale s Varaždinkama: UMAŽANKE U POSLJEDNJOJ MINUTI STIGLE "MINUS 2" I IZBJEGLE PORAZ

Umag - Koka 32:32 (16:18). Kad se činilo da bodovi odlaze put Varaždina (28:31) u 57. minuti, u ostatku susreta Umažanke su ostvarile skor od 4:1 i izbjegle poraz

| Autor: Mijat GAVRAN
GOLOVI U KLJUČNIM TRENUCIMA - Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)

GOLOVI U KLJUČNIM TRENUCIMA - Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)


Susret 9. kola Prve lige rukometašica: Umag - Koka 32:32 (16:18). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek).

UMAG: Blašković (7+2), Sladić, Kernjus, Hrelja, Miočinović 9 (3), Jajčević 8 (2), Pavković 2, Borizovska 6, Sablić 2, Grbavčević, Vrančić, Kremer, Gombar, Barišić 6, Krivokapić 1.

KOKA: Flegar, Šopar (5), Hren (2), Jalušić 4, Perić 3, Kuzminski 2, Markulinčić, Bešenić, Domjan 2, Košćak, Car 2, Strahija, Ljubić 3, Smiljčić 2, Dežić 14 (3).

Sedmerci: Umag 6 (5), Koka 5 (3). Isključenja: Umag 10 minuta, Koka 2 minute.

Stalni zaostatak

Po tko zna koji puta Varaždinke su se predstavile u svom dobro znanom svjetlu i malo je nedostajalo da se kao pobjednice vrate s umaškog gostovanja. Osim dva početna vodstva, koja su imale domaće rukometašice u prvih pet minuta igre, sve drugo bilo je u znaku lova stalne prednosti gostujuće ekipe. To ponajprije imaju Varaždinke zahvaliti svojoj najboljoj igračici Ivani Dežić, koja je za umašku obranu bila prava napast. Postigla je 11 pogodaka iz igre i to uglavnom izvan devet metara, i još je triput bila sigurna iz sedmeraca. Na njenim "krilima" je ekipa Koke mogla igrati mirnije, jer su u najvećem dijelu utakmice, tijekom prvog i drugog poluvremena, imali vodstvo od tri-četiri gola (16:12) nakon 25 minuta igre. No, ipak domaće rukometašice uspijevaju prepoloviti taj zaostatak prije nego se otišlo na odmor.

Glavninu je posla i u nastavka obavila ponajbolja gostujuća igračica koja je bila neumoljiva pred umaškim golom, a uz pokoju obranu svojih golmanica održavala je kakvu-takvu prednost. I kako se bližio kraj susreta bilo je sve neizvjesnije, "žuto-plave" su unatoč nekoliko puta pogođenog okvira gola, kao i u prvom poluvremenu, smogle snage da utakmicu učine nadasve zanimljivom.

Borbeno do kraja

Niti kada se činilo da su bez nade nisu posustajale, pogađale su Borizovska iz (polu)kontri te s krilne pozicije, jednako kao i Nataša Miočinović s druge, desne strane. Bili su itekako vrijedni golovi Ane Jajčević u ključnim trenucima te sedmerci koje su gostujuće igračice učinile na njoj. Činilo se da su Umažanke na pragu preokreta u 50. minuti pri rezultatu 27:27, ali su u narednih sedam minuta samo jednom zatresle mrežu. I kad se činilo da bodovi odlaze put Varaždina (28:31) u 57. minuti, u ostatku susreta Umažanke su ostvarile skor od 4:1 i izbjegle poraz. Bod je itekako vrijedan, ako se zna da su Varaždinke u 59. minuti imale prednost od dva gola, no Nataša Miočinović je dvaput u 70-ak sekundi pogađala mrežu za remi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini