RUKOMET

Umaške prvoligašice danas dočekuju Dugo Selo 55: NOVIM USPJEHOM OPLODITI BODOVE IZ TROGIRA

Iako imamo nekih poteškoćama zbog nezaliječenih ozljeda, uvjerena sam da nitko neće izostala jer u ovom nastupu želimo izboriti novu pobjedu. Jedino u tom slučaju uspjeh iz Trogira će imati dodatnu vrijednost. Vjerujemo u osvajanje novih bodova, rekla je Katarina Raspudić

| Autor: Zlatko GAVRAN
U OSVAJANJE NOVIH BODOVA - Katarina Raspudić (Snimio Mijat Gavran)

U OSVAJANJE NOVIH BODOVA - Katarina Raspudić (Snimio Mijat Gavran)


Koliko je nedostajala jedna gostujuća pobjeda umaškim rukometašicama moglo se vidjeti po završetku trogirske utakmice. Dakako, ta se atmosfere oslikavala i kroz radni tjedan na parketu umaških dvorana. Takvo što je dobrodošlo "žuto-plavoj2 ekipi prije ispita s uvijek neugodnom suparnicama iz Dugog Sela, danas u 20 sati u sportskoj dvorani Stella maris. Stoga su zasigurno u pripremi za to iskušenje umaški stručni stožer i rukometašice učinile sve potrebno, ono što je u njihovu djelokrugu pripremnog ciklusa za nedjeljnu predstavu.

Ostvarile dogovoreno

Na prvu, pogled na prvenstvenu ljestvicu sugerira da Umažanke nisu trebale imati poteškoća oko osvajanja bodova. Iz stručnog kuta Larisa Mujkića bilo je to zahtjevno iskušenje u kojemu su "lavice" u najljepšem obliku odradile hod do uspjeha. Pokazalo se da je ključ do uspjeha igra obrane, u čemu su se "lavice" iskazale doslovno u tom stilu. Izvedba kolektiva je bilo na željenoj razini, što pokazuje i podatak o primljenim golovima (24). Uspješno je rolu "flastera" obavila mlada Ariana Kernjus, koja je pod paskom imala prvu topnicu suparničkog sastava. Katarina Raspudić i suigračice su prikazale igru svojih vrijednosti.

- U pozitivnom ozračju smo iščekivale taj ispit, zadržale takvu atmosferu i praktički smo do najmanjeg detalja na parketu ostvarile dogovoreno. Mada su žarko željele bodove koji za njih imaju trostruku vrijednost, nismo im dozvolile da nam rezultatski pobjegnu, štoviše držale pod kontrolom rezultat, stalnim vodstvom. Koliko se sjećam samo dvaput su imale prednost od jednog gola i nekoliko izjednačenja. Doista smo bile djelotvorne u obrani i time olakšale zadaću golmanicama. Kad je bilo najpotrebnije Sladić im je obranila štošta za tako slatku i vrijednu pobjedu, uz vidno zadovoljstvo nam je ispričala naša sugovornica.

Podrška navijača

Nije niti spomenula da je ponovno igrala odlično i u taj uspjeh ugradila osam pogodaka, jer sve obavljeno u Trogiru ona i suigračice su arhivirale. Novi ispit je tu, itekako težak znajući da Umažankama način igre dugoselske ekipe ne leži baš. Za vjerovati je da su u pripremi za tu utakmicu i tome struka i igračice posvetile posebnu pažnju.

- Čeka nas borbena ekipa Dugog Sela i jednako takav dvoboj. Godinama su zajedno, skoro u istom sastavu igraju dugo, od mlađih kategorija. Odlike su im brza igra te (polu)kontre, a uz to iskusna golmanica im je jedna od najboljih članica ekipe. Iako imamo nekih poteškoćama zbog nezaliječenih ozljeda, uvjerena sam da nitko neće izostala, jer u ovom nastupu želimo izboriti novu pobjedu. Jedino u tom slučaju uspjeh iz Trogira će imati dodatnu vrijednost. Očekujemo i podršku navijača, uz čiju pomoć i razboritu igru, vjerujemo u osvajanje novih bodova, rekla je Raspudić, koja se u izuzetno kratkom vremenu stekla povjerenje struke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum