RUKOMET

TEŽAK PAD IGRAČICE UMAGA U ZAGREBU IPAK BEZ TEŽIH POSLJEDICA. Katarina Raspudić za Glas Istre progovorila o svom zdravstvenom stanju

Nešto više o mom boljitku i poboljšanju glede ove ozljede znat će se kroz nekoliko idućih dana kada ću obaviti još neke pretrage. Zahvalna sam svima za poruke podrške oko što bržeg ozdravljenja, rekla nam je Katarina Raspudić

| Autor: Mijat GAVRAN
JEZIVA SCENA - Nepomična Katarina Raspudić čeka dolazak hitne pomoći (Snimio Goran Mehkek / Cropix)

JEZIVA SCENA - Nepomična Katarina Raspudić čeka dolazak hitne pomoći (Snimio Goran Mehkek / Cropix)


Na kraju ove natjecateljske sezone umaškim je rukometašicama raspored igranja namijenio sudjelovanje na proslavi novog naslova zagrebačke Lokomotive. Igralo se u tom i takvom ambijentu u kojem su domaće igračice nastojale biti što uvjerljivije protiv Umažanki. Bila je to viteška, gotovo prijateljska utakmica u kojoj su "lokosice" zbog silne želje i u žaru borbe zaradile pet isključenja, spram dva umaška. Naravno, prema očekivanja glavnina je te predstave bila u znaku novih prvakinja Prve HRL, no slavljeničko je ozračje dobrim dijelom zasjenila ozljeda umaške igračice Katarine Raspudić.

Naime, pri skok-šutu ka golu Lokomotive, u 55. minuti Katarina je završila padom na parket, na što je podsjetila njena suigračica Ana Jajčević, te događanja poslije toga.

– Krajnje uznemirujuće je na sve nas djelovala činjenica da je Katarina ostala nepomično ležati. Prilikom skoka i pucanja prema golu zarotirala se i dospjela u kontakt s domaćom igračicom Kalaus i u padu na parket udarila je glavom. Ono što je činilo još veću nelagodu je da se tko zna koliko puta zvalo hitnu pomoć, s koje su se raspitivali da li igračica povraća i da li je pri svijesti. Kako je dežurni liječnik tražio da se ne dira i pomiče Katarina je tako, vjerovali ili ne, čekala Hitnu pomoć 55 minuta, što je zbilja previše. Sreća da je bila pri svijesti i odgovorila mi je da ne osjeća noge. Poslije je u tom bunilu govorila da joj je slabo. Nakon tog maratonskog iščekivanja završila je u bolnici i prve vijesti su bile ohrabrujuće, da je sve završilo bez težih posljedica. Rukometna se Hrvatska ujedinila u zajedničkoj želji za njenim brzim oporavkom i povratkom na parket, kazala nam je Ana Jajčević.

Iz prve ruke, točnije od same Puljanke koja je za umašku ekipu odigrala nezaboravnu sezonu, čuli smo ohrabrujuće vijesti.

– Svakim danom se osjećam sve bolje s nadom da će tako biti i ubuduće. Nešto više o mom boljitku i poboljšanju glede ove ozljede znat će se kroz nekoliko idućih dana kada ću obaviti još neke pretrage. Zahvalna sam svima za poruke podrške oko što bržeg ozdravljenja, rekla nam je Katarina Raspudić.

Pridružujemo se i mi tim željama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater