RUKOMET

LISICA: Mislim da smo igrački i momčadski jači što treba potvrditi na parketu

| Autor: Mijat GAVRAN
NAJVAŽNIJI ISPIT SEZONE - Antonio Dizdar (Snimio Mijat Gavran)

NAJVAŽNIJI ISPIT SEZONE - Antonio Dizdar (Snimio Mijat Gavran)


Tek su u primisli imali prvu utakmicu s Križevčanima umaški rukometaši znajući da su izborili željenu pobjedu, no svjesni da su tek na pola puta do ostanka u Premijer ligi. To što su ostvarili prednost od šest pogodaka ne smatraju gotovim poslom, štoviše svjesni su da ih u uzvratu čekaju motivirani domaći pred kojima je povijesna prigoda za igranjem u elitnom društvu. Ono čime je bio zaokupljen umaški stručni stožer je bila priprema za ispit godine, jer gotovo da cijela sezone ovisi o današnjoj utakmici na križevačkom parketu. Sve ono što nisu znali prije umaškog iskušenja o suparnika, a doznali su nakon nedjeljnog dvoboja, obavili su pomnu analizu. Na svemu onome što su smatrali da je potrebno u uzvratu posvetiti maksimalnu pozornost poradili su s igračima kroz tjedan.

- Puno korisnih saznanja imamo sada o njima, vjerujući da smo spremni kvalitetno odraditi i drugu utakmicu. Tako sam uoči prve govorio i smatrao vrijednim ostvariti pobjedu kakva god ona bila. Sada kada smo izborili taj uspjeh sa šest golova prednosti i dalje smo "našpanani" jer nezahvalno je u sportu slaviti unaprijed, a posebice u rukometu znajući kakvi su preokreti u istom mogući. Iako se teško oteti dojmu da smo mogli do uvjerljivije prednosti, ako smo pravi i ova će nam biti dovoljna, smatra trener Umaga Boris Lisica.

- Imaju Križevčani jako zanimljiv kadar iza kojeg je dugogodišnji staž u Premijer ligi, a i zanimljiv sustav igre s tri srednjaka te veoma uspješnoj igri - jedan na jedan. Nastojat ćemo ih u tome osujetiti što je moguće čim više, kao i u prvoj utakmici u njezinu nastavku. Trebat ćemo ponoviti igru, prvenstveno u obrani, koja je iznjedrila željenu pobjedu. Nećemo razmišljati o prednosti iz prvog susreta, nego odigrati kao da je nemamo. Uz svekoliko uvažavanje suparnika, mislim da smo igrački i momčadski jači što treba potvrditi na parketu našim "oružjem" (polu)kontrama. Računamo i na obrane Svena Matijevića koji se u tjednu iza nas oporavio, odnosno prizdravio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of